Spausdinti šį puslapį

Laiką ribos kelio ženklai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Nauju ženklu patenkinti ne visi. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nauju ženklu patenkinti ne visi.

Prie Pivonijos prekybos centro esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje praėjusią savaitę buvo pastatytas transporto priemonių stovėjimo laiką ribojantis ženklas.

Jis nurodo, kad šioje vietoje automobiliams stovėti leidžiama tik pusvalandį. Pastačius mašiną, prie jos lango reikia palikti informaciją, kada ji palikta. Specialiai tam gaminami popieriniai laikrodukai.

Dėl tokių apribojimų mūsų redakcija sulaukė ne vieno ukmergiškio skundo. Žmonės tikino, kad  pusvalandis – per trumpas laikas apsipirkti parduotuvėje, nueiti į šalia esantį paštą, vaistinę ar kirpyklą.

Skambinę ukmergiškiai norėtų, kad tokio ženklo neliktų, viliasi, kad jis pastatytas tik laikinai, kol renovuojama šalia Pivonijos prekybos centro esanti aikštė.

Tiesa, sulaukėme ir kitokio skambučio. Dariumi prisistatęs vyras pasidžiaugė naujove – anksčiau automobiliui pastatyti nerasdavo vietos, o dabar – kiek tik nori.

Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus informavo, kad šis ir dar keli stovėjimo laiką ribojantys ženklai mieste atsirado ne šiaip sau – visai dienai paliktais automobiliais yra nepatenkinti šalia įsikūrę prekybininkai. .

Pasak A. Dutkaus, ženklai ribojantys stovėjimo laiką pastatyti vadovaujantis Ukmergės rajono savivaldybės saugaus eismo komisijos spalio 29 d. posėdžio sprendimu.

Tarp kitų klausimų tame posėdyje buvo nagrinėtas Klaipėdos gatvėje esančios Ukmergės vaistinės direktorės prašymas įrengti kelio ženklą „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ aikštelėje ties jų vaistinės pastatu.

Vaistinės prašymui buvo pritarta, o kartu prisimintos ir kitos miesto vietos, kuriose taip pat nelengva rasti vietos automobiliui.

Reaguojant į gyventojų pastebėjimus ir pačių komisijos narių patirtį, atkreiptas dėmesys, kad nuolatos sausakimšos aikštelės būna prie Pivonijos prekybos centro bei Kauno gatvėje prie „Vilkmergės“ restorano.

Būta pastebėjimų, kad čia mašinas visai dienai palieka Vilniuje ir Kaune dirbantys žmonės – esą iki aikštelių atvažiuoja, čia palieka kelis automobilius, o patys kooperuojasi ir į darbą važiuoja viena mašina.

Reaguojant į situaciją posėdyje nutarta, kad stovėjimo laiką reikėtų riboti ne tik prie vaistinės, bet ir minėtose aikštelėse.

Tiesa, prie Pivonijos prekybos centro leistinas stovėjimo laikas patvirtintas pats trumpiausias – pusvalandis. Kažkodėl nutarta, kad tiek laiko apsipirkti ar kitiems reikalams užtenka.

O kitose dviejose aikštelėse ribotas stovėjimo laikas ilgesnis – prie „Vilkmergės“ restorano stoviniuoti galima tris valandas, o Klaipėdos gatvėje prie vaistinės palikus automobilį reikalams tvarkyti skirtos dvi valandos.

A.Dutkus įsitikinęs, kad prie Pivonijos prekybos centro situacija pagerės, kai bus baigta įrengti automobilių stovėjimo aikštelė už šio centro pastato. Tuomet ten mašinas galės palikti tie, kam pusvalandžio apsipirkti neužtenka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)