Spausdinti šį puslapį

Naujų reikalavimų paiso ne visi

Ukmergės miesto centre ties posūkiu iš Kęstučio aikštės į Vilniaus gatvę pastaruoju metu nuolat pypsi automobilių signalai. Taip ties šia sankryža sustojusius vairuotojus kiti kolegos ragina judintis.

Vieni reaguoja į pypsėjimus, kiti vis tiek stovi, nors žalia šviesa važiuoti ir leidžia. Jų įsitikinimu, reikia laukti, kol užsidegs žalia rodyklė.

Vairavimo mokyklos vadovas Paulius Šemeta paaiškino, kad  anksčiau Kelių eismo taisyklės teigė, kad: jeigu ties žaliu šviesoforo signalu įrengta papildoma sekcija su žalia rodykle, važiuoti rodyklės nurodyta kryptimi leidžiama tik įsijungus šios sekcijos signalui.

Dabar įrengus šviesoforą su papildoma sekcija į dešinę, ir jai nedegant, leidžiama važiuoti visomis kryptimis (tarp jų ir į dešinę) pagal pagrindinį žalią šviesoforo signalą.

Taigi, minėtoje vietoje sukant iš Kęstučio aikštės į Vilniaus gatvę vairuotojams sustoti nereikia. Nebent ties posūkiu, kai per Vilniaus gatvės pėsčiųjų perėją eina pėstieji.

P.Šemeta priminė, kad nauja tvarka įsigaliojo nuo lapkričio. Pastebi, kad šioje sankryžoje be reikalo stoviniuoja ne tik lengvųjų automobilių, bet ir autobusų vairuotojai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)