Surengė apklausą: ar palikti šviečiančius balandžius?

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ar šviečiantys balandžiai liks Ukmergėje visam laikui? Gedimino Nemunaičio nuotr. Ar šviečiantys balandžiai liks Ukmergėje visam laikui?

Ukmergės rajono savivaldybės Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyrius surengė dvi gyventojų apklausas. Viena iš jų – dėl šviečiančių balandžių mieste, kita – dėl modernios paslaugų stotelės.

UAB „Švenčių studija“ dizainerių sukurti vienetiniai puošybos elementai – šviečiantys balandžiai – Ukmergę papuošė prieš Kalėdas.

Balandžiai „nutūpė“ ant Ukmergės kultūros centro pastato, apšvietimo atramų Kauno gatvės atkarpoje tarp Klaipėdos ir Vienuolyno gatvių bei Vilniaus gatvėje – ant miesto tilto.

 „Sulaukėme ne vieno gyventojų siūlymo palikti balandžius, kaip miesto simbolį, visiems metams“, – sako  Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė.

Praėjusią savaitę posėdžiavusi savivaldybės miesto viešųjų erdvių vizualinės estetikos formavimo ir tobulinimo darbo grupė tokiam pasiūlymui pritarė. Tačiau nutarta paklausti ir ukmergiškių nuomonės.

„Ar pritariate palikti balandžius, kaip miesto simbolį, visiems metams? Jei taip, kokias vietas mieste balandžiams siūlytumėte?“ – į tokį klausimą siūloma atsakyti savivaldybės tinklalapyje.

Pasiūlymų ir nuomonių laukiama iki sausio pabaigos, o kol bus priimtas galutinis sprendimas, šviečiantys balandžiai nebus nuimti.

Savivaldybės Informacinių technologijų ir  viešųjų ryšių skyrius gyventojus nutarė apklausti ir dėl dar vieno naujo objekto – SUNECO paslaugų stotelės.

Vienuolyno gatvėje eksponuojama inovacija ukmergiškiai galėjo nemokamai naudotis pernai lapkričio ir gruodžio mėnesiais.

Tai – nuo saulės baterijos veikianti paslaugų stotelė, kuri saulės energiją verčia oru, energija ir bendravimu. Čia įmontuotas oro kompresorius dviračių padangoms, kamuoliams pripūsti, USB ir 12 V jungtys mobiliųjų įrenginių įkrovimui, veikia bevielis Wi-Fi interneto ryšys.

Standartinė stotelė kainuoja 7–8 tūkst. eurų.

Savivaldybės administracija svarsto galimybę visam laikui įsigyti šį modernų įrenginį. Ar jis mums reikalingas, pasiūlymų laukiama taip pat iki sausio pabaigos.

„Savivaldybės miesto viešųjų erdvių vizualinės estetikos formavimo ir tobulinimo darbo grupė stengsis į pasiūlymus atsižvelgti“, – sakė D. Zimblienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

+5 # M 2020-01-27 08:05
Prabalsuoji Facebook'e, bet bendro rezultato nepamatai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # Žemyna 2020-02-04 22:43
musėt tamsta pRabalsavai pRo šalį...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # Geriausia 2020-01-27 17:55
Smagiausia, kai tuos balandžius pakabina/nukabina piko metu - kai nuiminėjo, nesugebėjo pasikviesti policijos, kad pareguliuotu eismą.Labai smagu apsilenkinėti ant pačio tilto, geri darbų organizavimo sugebėjimai...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # Žemyna 2020-02-04 22:41
o ką tuo klausimu mano balandės? Ar jų priesaikos nesusigundo švytinčiomis dirbtinėmis balandėlėmis, nepersikelia į anų guolį?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų