Grąžinta žalioji rodyklė

Dainiaus Vyto nuotr. Dainiaus Vyto nuotr.

Ukmergės centre grąžinta žalioji rodyklė. Prie šviesoforo ties Vilniaus ir Vytauto gatvių sankryža ji pritvirtinta šią savaitę.

Šį darbą atliko miesto šviesoforais besirūpinanti UAB „Ukmergės versmė“.

Žalioji rodyklė leidžia sukti į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui.

Praėjusiais metais Ukmergėje, kaip ir visuose Lietuvos miestuose, nuo šviesoforų buvo nuimtos žaliosios rodyklės. Mūsų miesto centre jų buvo trys.

Dviejose vietose – Kęstučio aikštės ir Vilniaus gatvių bei Kęstučio aikštės ir Gedimino gatvių sankryžose – buvo pastatytos papildomos šviesoforo sekcijos.

O trečiojoje sankryžoje, kur dabar vėl įrengta žalioji rodyklė, papildoma sekcija nebuvo įrengta, tad rytais čia padidėjo automobilių kamščių.

Šiemet Susisiekimo ministerijos siūlymu buvo grąžinta Kelių eismo taisyklių nuostata, numatanti galimybę ties raudonu šviesoforo signalu naudoti lentelę su žaliąja rodykle, leidžiančia sukti į dešinę.

Ukmergės rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus pasakojo, kad dėl sankryžų, kuriose norima grąžinti lenteles, vertinimo visos savivaldybės pagal nustatytą tvarką turėjo kreiptis į Transporto kompetencijų agentūrą.

Tai ir buvo padaryta.

Transporto kompetencijų agentūra yra skelbusi, kad sankryžų įvertinimas bus atliekamas skubos tvarka. Tačiau tai gali užtrukti ne vieną mėnesį. O per tą laiką žaliąsias rodykles leista pritvirtinti ankstesnėse vietose.

Transporto kompetencijų agentūros specialistai, priimdami sprendimą dėl lentelių grąžinimo, vertins eismo saugos ir transporto pralaidumo kriterijų, t. y. transporto priemonių gaišties parametrą, nustatantį vidutinį laiką, per kurį automobilis pravažiuoja sankryžą.

Kiekviena sankryža bus vertinama individualiai ir bus lyginami tik jos rezultatai.

Gavus neigiamą išvadą dėl lentelių sankryžoje grąžinimo, savivaldybėms bus pateikiama išsami informacija dėl sankryžos perspektyvinių sprendinių ir galimų tolesnių pakeitimų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų