Parko dar nėra, bet suoliukai jau stovi

Gedimino Nemunaičio nuotr. Nors darbai dar nebaigti, suoliukai jau atgabenti. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nors darbai dar nebaigti, suoliukai jau atgabenti.

Mūsų skaitytojas Juozas pasakojo gyvenantis Užupyje, tačiau neretai tenka autobusu važiuoti iki ligoninės, prie kurios dabar rengiamas parkas. Vyras sako stebintis šiuos darbus, tačiau keistai jam pasirodė, kad ant nebaigtų įrengti takų, neišlygintų žemių jau sustatyti polietilenu aptraukti suoliukai. 

Ironizavo, kad keistas sprendimas nebaigus pagrindinių darbų imtis apdailos.

Atsakymą į šį klausimą „Ukmergės žinioms“ raštu pateikė rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Tadas Balžekas.

„Nuogąstauti nereikia. Suolų montavimas tikrai galimas ir jis netrukdys kitiems darbams, tik, aišku, reikės pasaugoti jau sumontuotą įrangą. Visų darbų eiliškumą planuoja rangovas UAB „Revestus“ pagal savo turimus išteklius ir galimybes.

Šiuo metu visa sumontuota įranga  ir mažoji architektūra (šviestuvai, kameros, suoliukai ir t. t.) priklauso rangovui ir savivaldybei bus perduota tik užbaigus visus darbus (tai planuojama padaryti šių metų vasarą) bei pasirašius perdavimo aktą. Visa atsakomybė (priežiūra, apsauga ir t. t.) tenka rangovui. Sugadinti, sulaužyti, pavogti daiktai perdavimo metu turės būti pakeisti naujais, kaip numatyta sutartyje“, – informavo specialistas.

Priminsime, kad Vilniaus gatvės skvero ir Ligoninės parko su prieigomis infrastruktūros įrengimas yra vienas bendras projektas.

Jo vertė – per 2 mln. Eur. Iš šios sumos ES indėlis – 1 mln. 418 300 Eur, valstybės biudžeto lėšos – 125 144 Eur, savivaldybės biudžeto – 626 043 Eur.

Abiejuose objektuose rangos darbus vykdo UAB „Revestus“.

Rajono savivaldybės tarybos posėdyje praėjusią savaitę pristatant visus šiuo metu mieste įgyvendinamus ES lėšomis finansuojamus projektus nuskambėjo pastebėjimas, kad rangovas susiduria su sunkumais ir pastarojo projekto užbaigimas gali vėluoti.

Ar jau verta nerimauti, kad darbai gali įstrigti?

Rajono savivaldybės administracijos direktorius  Darius Varnas tikino, kad kol kas nerimauti tikrai nėra pagrindo.

Nors darbų termino pabaiga yra balandžio vidurys, pagal sutartį numatytas termino atidėjimas. Galutinis terminas – spalio pabaiga.

D.Varnas pasakojo, kad dedamos pastangos, jog terminų nereikėtų atidėti. Vis dėlto gali būti, kad taip nutiks. Juolab kad Vilniaus gatvėje Pivonijos mikrorajone rekonstruojant aikštę prie „Vilkmergės“ skulptūros iškilo dvejonių dėl automobilių stovėjimo aikštelės praplėtimo. To pageidaujantys verslininkai, pasak direktoriaus, sutiktų prisidėti savo lėšomis. Tačiau dabar svarstoma, ar koreguoti projektą, o tai užtruktų, ar užbaigti ir jau po to plėsti aikštelę.

Rekonstruojant šią aikštę bus įrengtas  naujas įvažiavimas, o tam reikalingas Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos pritarimas. Kol kas dokumentai dar nesuderinti.

D.Varnas patikino, kad dėl mieste šiuo metu įgyvendinamų viešųjų erdvių projektų atsakingi specialistai į susirinkimus renkasi kiekvieną savaitę. Jų metu aptariama darbų eiga, detalizuojamos problemos. Priminė, kad miesto centre vykdomiems darbams kliūtis – archeologiniai tyrimai.

„Ukmergės žiniose“ jau rašėme, kad jie labai išbrangino projektą. Iš pradžių net buvo pateikti „kosminiai“ 270 tūkst. Eur siekiantys tokių tyrimų skaičiavimai, tačiau pavykus išsiderėti, tyrinėjimų plotas sumažintas. Ir vis tiek, manoma, archeologiniams senamiesčio tyrinėjimams iš rajono biudžeto bus skirta didelė – apie 70 tūkst. Eur – suma.

Šių išlaidų į ES lėšomis finansuojamą projektą nebuvo galima įtraukti – projekte numatyta tik archeologų priežiūra.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Vau 2020-03-02 11:52
Gal 600 tuks savivaldybes lesu reikejoi keliu remonta investuoti o ne i parka salia ligonines ir trinkeliu keitima rpei paminklo svarbesniu darbu ukmerges mieste yra ......
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų