Spausdinti šį puslapį

Miesto centro sankryžoje šiemet numatytas kapitalinis remontas

Tarp šiemet remontuojamų objektų – Ukmergės miesto centrinė sankryža.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Tarp šiemet remontuojamų objektų – Ukmergės miesto centrinė sankryža. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis šiais metais bus atliekami Ukmergės rajono gatvių ir kelių kapitalinio remonto darbai. Tarp numatytų objektų – miesto centro sankryža, kurios rangovas turėtų būti paskelbtas jau netrukus.

Pasak Ukmergės rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialisto Vyginto Dubausko, objektai buvo atrinkti pagal Ukmergės rajono savivaldybės 2020 metų vietinės reikšmės kelių (gatvių) kapitalo investicijų programą.

Miesto Tvenkinių gatvės kapitaliniam remontui numatyta 171,2 tūkst., Gogolio gatvės – 84,4 tūkst., Santakos gatvės –  47,9 tūkst. Eur.

Dideli darbai numatyti ir miesteliuose. Vidiškių miestelio Liepų gatvės kapitaliniam remontui numatyta 332 tūkst., o Taujėnų Mechanizatorių gatvės – 55,9 tūkst. Eur.

Bus suremontuotas ir įvažiavimas link valymo įrenginių per sodų bendrijas. Numatyta suma – 265,8 tūkst. Eur.

Svarbiausias remonto laukiantis objektas,  kurį be abejonės įvertins visi ukmergiškiai, – miesto centro sankryža, susidedanti iš dviejų sankryžų – Kęstučio aikštės ir Gedimino gatvės bei Vytauto ir Vilniaus gatvės. Šiems darbams numatyta suma – 276 tūkst. Eur. Į ją įeina ne tik dangos kapitalinis remontas, pėsčiųjų perėjos, bet ir nauji išmanūs šviesoforai.

Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas V. Dubauskas informavo, kad šiuo metu vyksta beveik visų minėtų objektų darbų atlikimo viešieji pirkimai.

Dėl Santakos gatvės –  projekto viešasis pirkimas.

Pasak V. Dubausko, minėti darbai turėtų būti pradėti ir užbaigti šiais metais.

Dar vienos gatvės kapitalinis remontas bus vykdomas, pasinaudojant ES fondų parama. Tai –Vidiškių miestelio Taikos gatvė.

Vyriausybė neseniai paskelbė, kad siekiant mažinti koronaviruso sukeltas pasekmes ekonomikai,  papildomai skirta 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės keliams taisyti ir rekonstruoti.

Skelbiama, kad šios lėšos sudarys sąlygas kelių sektoriuje veikiančioms bendrovėms tęsti veiklą ir išlaikyti darbuotojus, taip skatinant ekonomiką.

 Susisiekimo ministerija paragino šalies savivaldybes  kuo skubiau teikti prašymus dėl lėšų skyrimo konkretiems kelių objektams finansuoti.  Skelbiama, kad finansuojami projektai turės būti įgyvendinti iki lapkričio 30 d.

Už šias lėšas galės būti remontuojami keliai, asfaltuojami žvyrkeliai, tiesiami pėsčiųjų ir dviračių takai, lėšos bus panaudotos remontuoti ir rekonstruoti kelius į teritorijas, kuriose kuriamos darbo vietos, bei tvarkyti kelius, vedančius į lankytinas ir rekreacines vietoves.

Numatoma finansuoti tik projektus, kurių įgyvendinimui tinkamai pasirengta. Pagal nustatytą tvarką iki teikiant prašymą dėl finansavimo, turi būti parengta kelių objektui įgyvendinti reikiama dokumentacija. Skelbiama, kad iki finansavimo sutarties pasirašymo dienos turės būti baigtos viešųjų pirkimų procedūros. 

Tiesa, ar taip greitai bus įmanoma įgyvendinti vyriausybės reikalavimus, kiek lėšų galima tikėtis sulaukti – nežinia.

Ukmergės rajono savivaldybės specialistai  ministerijai pateikė paraišką, kurioje nurodo numatomus remontuoti kelius ir preliminarų lėšų poreikį.

Tarp vardinamų objektų: Želvos gyvenvietėje esanti Molėtų gatvė, Deltuvos gyvenvietėje – Gintarų, Draugystės, Kaštonų, Tvenkinių gatvės, Šventupės kaime – Melioratorių gatvė, Dainavos gyvenvietėje – Parko gatvė. Taip pat prašo lėšų kelio Pagojė–Leonpolis asfaltavimui, prie įvažiavimo link valymo įrenginių dviračių takui įrengti, keliams į Žemaitkiemio kapines ir Pivonijos šile – link žydų genocido aukų žudynių vietos.

Iš viso tam reikėtų 1,2 mln. Eur. Tiesa, dėl neeilinės situacijos, visai neaišku, ar finansavimas bus gautas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)