Karantinui pasibaigus muziejuje – nauja ekspozicija ir didesnės kainos

Lankytojus muziejus pasitiks su nauja ekspozicija.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Lankytojus muziejus pasitiks su nauja ekspozicija. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kai pasibaigs karantinas ir gyvenimas pagaliau grįš į senas vėžes, Ukmergės kraštotyros muziejus atvers duris pasikeitęs.

Jame pagaliau įrengta ilgai laukta nauja ekspozicija.

Pasitelkę interaktyvias technologijas, istorinę medžiagą ir muziejaus fonduose saugomus įvairių laikotarpių eksponatus, muziejininkai sukūrė kultūrinę erdvę, kurioje lankytojai gaus įvairių emocijų, sužinos naujų faktų ir patirs Ukmergės krašto istoriją per eksponuojamus daiktus.

Atnaujinus ekspoziciją, ir bilietų kainos bus didesnės – bilietas brangsta dvigubai, nuo 2 iki 4 eurų. Moksleiviams, studentams, tremtiniams, senjorams kainuos 2 eurus. Bilietas į Veprių muziejų kainuos 2 eurus ir 1 eurą su nuolaida.

Ukmergės kraštotyros muziejaus direktorė Violeta Reipaitė sako, kad kainos didinamos palyginus jas su kitose savivaldybėse esančių muziejų įkainiais.

Be to, atnaujintos ekspozicijos erdvės tapo didesnės ir informatyvesnės, reikalaujančios išsamesnio gido pasiruošimo. Įrengtoje naujoje nuolatinėje muziejaus ekspozicijoje naudojamos interaktyvios priemonės. Taip pat sukurta ekspozicinė erdvė A. Smetonos dvare, rasti ir pritaikyti apžiūrai sieninės tapybos fragmentai Siesikų pilyje.

Pabrangusi ekskursija po muziejaus ekspozicijas kainuos 25 eurus.

Tiek pat kainuos ir ekskursija po Siesikų pilį, po Prezidento A. Smetonos dvarą, po Užugirio mokyklą-muziejų. Be to, kiekvienas ekskursijos dalyvis turės įsigyti ir lankytojo bilietą.

2 valandų apžvalginė ekskursija po Ukmergės miestą lietuvių kalba iki 20 asmenų grupei kainuos 30 eurų. Tokia ekskursija anglų ir rusų kalbomis – 5 eurais daugiau.

Muziejus skelbia, kad ekskursijų po Ukmergę kainos didinamos, nes buvo atnaujintas ekskursijų sąrašas ir įtraukti nauji maršrutai, praplėstas lankomų objektų sąrašas, todėl ekskursijų trukmė bus ilgesnė.

Taip pat numatytos ekskursijos po Veprių krašto muziejų, šio miestelio istorines vietas bei turistinį sakralinį paveldą.

Mūsų kraštotyros muziejuje numatyta daug įvairių edukacijų. Patvirtintos istorinės, etnografinės, meninės, architektūrinės krypties edukacinės programos bei užsiėmimai Užugirio skyriuje edukacijų centre.

Brangiausios kulinarinio paveldo edukacinės programos. Pavyzdžiui, šakočio kepimo ir degustavimo 2 val. grupei iki 30 asmenų nustatyta 120 eurų kaina. Tokia programa anglų kalba – 130 eurų.

Taip pat muziejuje galima užsisakyti ir kitas „skanias“ pramogas –  gaminti ir ragauti Užugirio duoniukus, meduolius pagal prezidento žmonos Sofijos receptus, prezidento A. Smetonos mėgstamus valgius, pamatyti kaip, naudojant senovinius įrankius, gaminamas sviestas ir sūris, degustuoti kaimiškus sūrius su namine duona ir sviestu bei smetonišką kugelį. Visa tai – Užugirio krašto kulinarinio paveldo programos.

Muziejaus bilietų ir visų teikiamų paslaugų kainas praėjusių metų pabaigoje patvirtino savivaldybės taryba.

Remiantis kultūros ministro  įsakymu, šalyje nuo 2018 m. leista kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį nemokamai lankyti muziejų nuolatines ekspozicijas. Ši tvarka galioja ir Ukmergėje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų