Šalia išgražintos erdvės akis bado iškrypusi tvora

Sutvarkius skverą, akis bado iškrypusi mokyklos tvora.   Gedimino Nemunaičio nuotr. Sutvarkius skverą, akis bado iškrypusi mokyklos tvora. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Mūsų skaitytoja Laimutė pasidalijo pastebėjimu apie vieną neseniai sutvarkytą ir išgražintą miesto erdvę – skverą prie turgaus Klaipėdos gatvėje.

Pastebėjo, kad paliktas kelmas, atsirėmęs į šalia esančios Meno mokyklos tvorą. Moteris svarstė, kodėl jis paliktas styroti, kai šalia visa aplinka sutvarkyta. Galvojo, gal tai reikia suprasti kaip kažkokį meno kūrinį.

Pasirodo, moters pastebėtas kelmas – ne skvero, o Ukmergės meno mokyklos teritorijoje.

Šios mokyklos direktorė Klavdija Stepanova sako, kad kelmas – tikrai ne meno kūrinys. Jis tiesiog įaugęs į seną, akis badančią tvorą. Sutvarkius parką, vaizdas į ją atsivėrė. Direktorė sako, kad mokykla neturi lėšų tvoros keitimui. Yra prašiusi savivaldybės pagalbos ir labai tikisi, kad šių metų biudžete lėšų tam atsiras.

Direktorė svarsto, kad kitas sprendimas – tiesiog demontuoti seną tvorą ir palikti atvirą erdvę ar apželdinti gyvatvore. 

Juo labiau, kad skvero ir jų įstaigos erdvės dabar lyg ir susilieja – parke ties jų mokykla pastatyti stendai. Juose bus eksponuojama jų mokyk-los auklėtinių kūrybos darbų lauko paroda. Gal ateityje savo darbus čia eksponuos ir rajono menininkai.

Direktorė pasakojo, kad šiuo metu jų mokyklos darbuotojai dirba nuotoliniu būdu, tad paveikslai parodai bus atrinkti ir pakabinti karantinui pasibaigus.

Kadangi teritorija stebima vaizdo kameromis, tikimasi, kad kūriniai čia bus saugūs.

Lauko piešinius planuota eksponuoti ir stilizuotuose metaliniuose molbertuose priešais įėjimą į įstaigą nuo P. Cvirkos gatvės pusės. Tačiau kol tebėra tvora ir šioje pusėje, minties nutarta atsisakyti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-1 # babkė 2021-02-18 10:33
Kuo ta tvora užkliuvus? Normali tvora. Imkim dabar Investuot į tvoras. Vieną prie "Draugystės" pastatė, milijardus kainuojančią. Ir kam ji iš viso ten reikalinga? O šita tvorytė -- gražu žiūrėt
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų