Pristatyti Ukmergėje įgyvendinami projektai

Ukmergės miesto centre įgyvendinami viešųjų erdvių infrastruktūros darbai.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės miesto centre įgyvendinami viešųjų erdvių infrastruktūros darbai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Nemažai projektų Ukmergėje įgyvendinama pagal Vilniaus regiono integruotą teritorijų vystymo programą.

Rajono savivaldybės tarybos narius apie juos informavo Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Rima Boškevičienė. Priminė, kad minėtos programos tikslas – padidinti užimtųjų skaičių Vilniaus regione, skatinant naujų vietinių darbo vietų kūrimą. Tikslo pasiekti siekiama pritraukiant investicijas.

Laukia investuotojų

Didžiausias iš įgyvendinamų – Ukmergės miesto buvusio karinio miestelio ir šalia esančių teritorijų viešųjų erdvių infrastruktūros vystymo projektas. Jo teritorija didžiulė, užima per 6 hektarus. Numatytos dvi zonos. Viešoji, kurioje bus parkas, treniruokliai, miniatiūros. Kita zona – verslo, ji numatyta verslo objektų statybai. Čia įrengtos visos komunikacijos, privažiavimai prie sklypų. Tikimasi, kad jie sudomins šalies verslininkus. 

Projekto vertė – 5 mln. 544 683 Eur. Finansavimo sutartis – iki  2022 m.

Pernai vykdyti A. Smetonos, Vasario 16-osios gatvių ir skvero šalia Klaipėdos gatvės rangos darbai. Rangovas – UAB „Ukmergės keliai“.

Vasarą buvo pasirašyta sutartis su UAB „Doresta“ dėl rangos darbų buvusio karinio miestelio teritorijoje.

Pasak R. Boškevičienės, į VRM kreiptasi dėl papildomo finansavimo skyrimo: 780 501 Eur – I etapui ir 957 374 Eur – II etapui.

Pasak posėdžio, kuriame pristatyti projektai, pirmininko rajono mero Rolando Janicko, buvusio karinio miestelio objektas pristatomas potencialiems investuotojams.

Sulaukta atsiliepimų, kad, visiškai pabaigus darbus, verslininkai šiais sklypais turėtų susidomėti. Visos savivaldybės jau pasiūlė, ką pristatys ateityje kuriamame miniatiūrų parke.

Nuotekų tinklai

Kito pagal minėtą programą įgyvendinamo projekto „Paviršinių nuotekų tinklų statyba ir rekonstravimas Ukmergės mieste“ vertė – 2 mln. 381 170 Eur.

Jo pradžia – 2016-ieji, o pabaiga – 2022 m. Vykdytojas – UAB „Ukmergės vandenys“.

Pernai nauji paviršiniai nuotekų tinklai kloti miesto gatvėse, kuriose jų nebuvo – Tvenkinių, Jogailos, Linų, Malkų, Alyvų, Vilties, Dirvonų, Mindaugo, P. Cvirkos, Anykščių, Gruodžio 17-osios.

Projektuojami tinklai Vilniaus gatvėje tarp miškų urėdijos ir naujos Koklių fabriko gatvės. Taip pat – dalyje Linų gatvės ir Ramunių gatvės.

Skverai ir parkai

Ukmergės miesto centre įgyvendinamas viešųjų erdvių infrastruktūros – Kęstučio aikštės, Draugystės skvero ir Pilies parko su prieigomis – įrengimo darbai.

2019 m. balandį pasirašyta finansavimo sutartis, o projekto pabaiga – šių metų rugpjūtį. Projekto vertė – 3 mln. 499 554 Eur.

Rangos darbus vykdo UAB „Losrita“. Su šia įmone taip pat pasirašyta rangos darbų sutartis dėl Vilkmergėlės upelio dalies rekonstrukcijos.

Dėl bankrutavusio ankstesnio rangovo nuo 2018 metų rudens tebevykdomi Vilniaus gatvės skvero ir parko prie ligoninės infrastruktūros įrengimo projektai.

Pernai vasarą sutartys su bankrutavusia UAB „Revestus“ nutrauktos, o metų pabaigoje pasirašytos su dviem naujomis įmonėmis. UAB „Daukasta“ tęsia darbus ligoninės parke, UAB „CoReal“ – Vilniaus gatvės skvere. Projektą ketinama pabaigti iki šių metų lapkričio.

Pakrantė ir gatvės

Pagal įgyvendinamą projektą numatytas Ukmergės miesto Šventosios upės pakrantės sutvarkymas: teritorijos išvalymas, menkaverčių želdinių įrengimas, nuo potvynių apsaugančių pylimų, pėsčiųjų-dviračių tako, apšvietimo, poilsio aikštelių įrengimas. Projekto vertė – 313 685 Eur.

Pernai parengtas techninis projektas, įvykdyti rangos darbų viešieji pirkimai, koreguota želdynų inventorizacija. Darbai turėtų būti baigti iki šių metų pabaigos.

Įgyvendinant projektą „Gatvių rekonstravimas Ukmergės mieste II etapas“, rekonstruota Klaipėdos gat-vės dalis. Įgyvendinant šio projekto III etapą, vykdomas Žiedo ir Deltuvos gatvių žiedinės sankryžos įrengimas.

Projekto vertė – 805 825 Eur. Finansavimo sutartis baigsis 2022 metų vasarį. Rangos darbų sutartis pasirašyta su UAB „Ukmergės keliai“.

Įgyvendinant projektą „Ukmergės sporto centro paslaugų plėtra“, „Šilo“ progimnazijos patalpose įrengtas baseinas ikimokyklinio amžiaus vaikams, patalpos pritaikytos stalo teniso ir šachmatų būrelių veikloms vykdyti. Projekto vertė – 365 123 Eur.

Finansavimo sutartis baigsis šių metų balandžio pabaigoje.

Gautas papildomas finansavimas – 39 758 Eur, už kurį įrengiama baseino apskaitos ir valdymo sistema.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+8 # rasa 2021-02-21 14:07
Nuo tada kai karinis miestelis buvo spec paskirties imone Dukstyna jau praejo beveik trisdesimt metu.Per tuos metus atlikta projektu, studiju, tyrimu siai teritorijai uz kelis , jei ne keliasdesimt milijonu euru.Ten vieno aro kaina siandien turetu buti simtas tukstanciu.Gal ir atsiras, gal ir investuos, bet tam prireiks beveik puse amziaus, .Todel reikia kalbeti apie prarastas galimybes, apie rajono nykima, gyventoju mazejima.Cia aprasyti einamieji reikalai
iir daroma politine reklama, kad labai daug dirbama, nors beveik visi rajono rodikliai yra neigiami.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # KK2 2021-02-21 14:15
Konstitucija paseno, įstatymai negalioja, tik tarybos sprendimai, kurie nei į vienus rėmus netelpa! Piličiai jau turi ir kelius, trasas, aikšteles savo lėšomis valstybinėje žemėje (svetimoje) tiest savo asm.pinigais. Žmonėms liko tik bėgt lauk iš Ukmergės!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # rti 2021-02-23 09:56
Kariniame miestelyje , kai ten buvo tarybine armija, buvo rengiami serzantai, vyko serzantu rengimo kursai, ir buvo autoparkas, vadinama autorota.Pastatai ir teritorija buvo palikti tvarkingi, bet laisvoj Lietuvoj suniokoti ir po to desimt metu ieskota radiacijos, o gal pasislepusiu rusu.Taip praejo trisdesimt metu, ir dar neaisku kiek praeis, pakol ten kas nors atsiras.Cia yra vienas is pavyzdziu, kaip tvarkomas turtas, kai jis atitenka savivaldybei.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # švabra 2021-03-12 17:03
Gal prisiminkim tai, kad 1993 ir vėlesniais metais karinį miestelį dienomis „saugojo“, o naktimis „parceliavo“ vieno nepriklausomybės akto signataro vadovaujama įmonė „Dukstyna“…...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų