Spausdinti šį puslapį

Riboženklis pasirodė per niūrus

Riboženkliai ties pienine ir autobusų stotimi.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Riboženkliai ties pienine ir autobusų stotimi. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Praėjusią savaitę baigtas atnaujinti ženklas, žymintis mūsų miesto ribą nuo Kauno pusės.

Tai – antrasis atnaujintas Ukmergės riboženklis. Pirmasis, esantis nuo Utenos pusės, buvo atnaujintas pernai rudenį.

Nors projektus atliko skirtingos įmonės, vizualiai ženklai panašūs.

Konkursą pastarajam projektui laimėjo UAB „Frezavimo namai“. Vieno ženklo atnaujinimo kaina – apie 6 000 Eur.

Ukmergės rajono savivaldybės vyriausiasis architektas Artūras Sakalauskas sakė, kad šiemet tikriausiai bus atnaujinti ir dar du ženklai nuo Vilniaus ir Panevėžio pusės.

Tiesa, vos pamatę, kaip atrodo riboženklis Kauno gatvėje, ties pienine, ukmergiškiai socialiniuose tinkluose pradėjo diskutuoti, kad dekoratyvinis akcentas po užrašu yra per niūrus ir labiau primena surištus juodus gedulingus kaspinus.

Akylesni ukmergiškiai pastebėjo, kad panašūs „kaspinai“ iš pradžių buvo papuošę ir pirmąjį renovuotą ženklą ties įvažiavimu į miestą nuo Utenos pusės. Tačiau dabar toje vietoje, kur buvo papuošimai, – tuščia vieta ir išlindusios vinys.

Artūras Sakalauskas sako, kad tamsūs papuošimai – ne jokie kaspinai. Tai – puošybos elementai, atspindintys mūsų miesto viziją – du kalnus ir pilį. Be to, jie ne juodi, o rudi...

Miesto riboženkliai, stovintys prie keturių įvažiavimų į Ukmergę, jau seniai yra visuomenės dėmesio centre. To priežastis – daugiau kaip prieš ketverius metus paskelbtas konkursas riboženkliams kurti, kuriame dalyvavo architektūros studentai. Tuomet surengtas gyventojų balsavimas, renkant labiausiai patikusį ženklą. Tačiau konkursą laimėję projektai nugulė stalčiuose, o dabartiniai riboženkliai tėra senieji, su atnaujintomis raidėmis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)