„Kai kolektyvas mėgsta būti kartu, jis turi tikslą“

Artimiausiuose „Cantilenos“ planuose – nominacijos „Aukso paukštė“ įteikimo šventė. Artimiausiuose „Cantilenos“ planuose – nominacijos „Aukso paukštė“ įteikimo šventė.

Arvydas PĖŠINA

Lietuvos nacionalinio kultūros centro konkursas „Aukso paukštė“ – pats prestižiškiausias tarp šalies mėgėjų meno kolektyvų. Šiais metais nominaciją „Geriausias vokalinis ansamblis ir vadovas“ pelnė Ukmergės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“ ir jo vadovė Daiva Petrikienė. Tai – vienintelis rajono kolektyvas, „Aukso paukšte“ apdovanotas jau antrą kartą.

Ansamblį 1998 m. subūrė ir iki šiol jam vadovauja Daiva Petrikienė. Ji prisimena, kad dar 2002 m. ansamblis buvo įvertintas kaip „Geriausias debiutantas“. O šiais metais nominuotas kaip „Geriausias vokalinis ansamblis ir vadovas“.

Vadovė mano, kad nominacijos sulaukta už pastarųjų metų veiklą, sėkmingą koncertinę, konkursinę veiklą.

Pasak D. Petrikienės, koncertinė, kultūrinė veikla yra kelias į kolektyvo brandą. Todėl nuolat dalyvauja įvairiuose projektuose, tarptautiniuose konkursuose, koncertuose, kelionėse.

2000 m. ansamblis dalyvavo Lietuvių jubiliejinėse dienose Romoje – giedojo Šv. Jono Bazilikoje Laterane ir Šv. Petro Bazilikoje Vatikane. 

Pasaulio chorų olimpiadoje Rygoje 2014 m. laimėjo sidabro diplomą. Tais pačiais metais tarptautiniame chorų festivalyje Italijoje – aukso diplomą. 2017 m. atstovavo Lietuvai tarptautiniame chorų festivalyje Portugalijoje, 2018 m. – tarptautiniame chorų festivalyje Kroatijoje.

Įsiminė kelionė į JAV, kur užmegzti ryšiai su Amerikos lietuviais. Vėliau į Ukmergę buvo atvykusios dvi delegacijos iš JAV. Planuota toliau bendradarbiauti, tik sutrukdė pandemija, bet vyksta susirašinėjimas ir tikimasi, kad ryšiai atsinaujins.

Dažnos išvykos nėra labai paprasta. Reikia sukurti meninę programą, dainininkėms pasiruošti, surinkti lėšų, galvoti, kaip įgyvendinti projektą, kaip išdėlioti lėšas, iš kur jų gauti. „Bet tai kažkaip pavyksta“, – sako vadovė.

Bet ansamblio dalyvės pirmiausia yra mamos, žmonos? D. Petrikienės teigimu, kolektyvo narių šeimos labai stiprios ir gražios, mėgsta kultūrines veiklas ir džiaugiasi atvertomis durimis į pasaulį. „Kai kolektyvas mėgsta būti kartu, jis turi tikslą“, – sako vadovė. 

Artimiausiuose „Cantilenos“ planuose – nominacijos „Aukso paukštė“ įteikimo šventė. Jeigu viskas klostysis sėkmingai, liepos mėnesį koncertas vyks miesto šventės metu.  

Gimusi Ukmergėje, Daiva Petrikienė baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Dirba Ukmergės meno mokykloje jaunučių ir jaunių chorų vadove. Nuo 1998 m. – rajoninių, regioninių dainų švenčių dirigentė. 2007 m. jai suteiktas Ukmergės rajono Geriausio metų mokytojo vardas. 2015 m. skirta nominacija „Už pasiekimus žmogiškojo kapitalo ugdymo srityje“ ir kunigaikščio Gedimino vardo II laipsnio apdovanojimas.

1999 m. tuometis Lietuvos liaudies kultūros centras ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondas įsteigė metų nominacijas „Aukso paukštė“ geriausiems mėgėjų meno kolektyvams ir jų vadovams. Tai – aukščiausias mėgėjų meno apdovanojimas Lietuvoje.

Apdovanojimais siekiama pristatyti bei pagerbti geriausius metų chorus, folkloro ir šokių ansamblius, teatrus, liaudiškos muzikos kapelas, liaudies muzikos ir pučiamųjų instrumentų orkestrus, jų vadovus, tautinei kultūrai nusipelniusias asmenybes. Apdovanojimai teikiami kiekvieną pavasarį.

Dėl pandemijos šiemet jie nukelti rudeniui.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų