Spausdinti šį puslapį

Naujas meninis akcentas – „Pašto balandis“

Ant tilto turėklo „nutūpė“ skulptoriaus Henriko Orakausko „Pašto balandis“.  Dainiaus Vyto nuotr. Ant tilto turėklo „nutūpė“ skulptoriaus Henriko Orakausko „Pašto balandis“. Dainiaus Vyto nuotr.

Vytauto gatvėje esantį tiltą per Vilkmergėlės upelį papuošė nauja skulptūra: ant turėklo „nutūpė“ skulptoriaus Henriko Orakausko sukurtas „Pašto balandis“.

Ateityje ant šio turėklo turėtų atsirasti ir daugiau balandžių skulptūrų, kurias galės paliesti ir taip „pamatyti“ regėjimo negalią turintys žmonės.

Rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius informuoja, kad „Pašto balandžio“ sukūrimo darbai finansuoti iš rajono biudžeto – Kultūros infrastruktūros ir paslaugų gerinimo programos lėšų.

Tai – antroji H. Orakausko skulptūrėlė, per keletą pastarųjų mėnesių suradusi prieglobstį Ukmergės senamiesčio erdvėse. Gegužę Vytauto gatvės 10-uoju numeriu pažymėto pastato sieną papuošė menininko sukurta geležinė, lyg ir prisėdusi ant burbulo figūrėlė su užrašu „Būk alternatyva“. Šis kūrinys atsirado taip pat iš minėtos biudžeto programos lėšų.

Širvintų rajone, Kernavėje gyvenantis ir ten savo darbų galeriją turintis H. Orakauskas – Lietuvoje žinomas skulptorius, kūryboje naudojantis metalą, medį, organinį stiklą. Daugiausia menininko darbų puošia Kupiškį, kur jis ilgą laiką gyveno. Jo skulptūrų yra Šiauliuose, Utenoje, Zarasuose, Anykščiuose, Pasvalyje, Vilniuje.

Iki šiol Ukmergėje labiausiai buvo žinoma H. Orakausko skulptūrėlės „Sveikinu“ replika, kuria kasmet Kultūros dienos proga apdovanojami kūrybiškiausio projekto autoriai.

UŽ  inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)