Spausdinti šį puslapį

Nespėjus atidaryti, apžvalgos aikštelę teko užtverti

Sienelė pritvirtinta viela.  Autorės nuotr. Sienelė pritvirtinta viela. Autorės nuotr.

Ukmergiškis Gintas redakcijai pranešė apie nesaugią naujai įrengtą apžvalgos aikštelę – apsauginėje sienelėje trūksta varžtų, ji parišta vienur stop juosta, kitur – viela. „Nesuprasi, ar darbininkams detalių pritrūko, ar jos pasimetė“, – svarstė dėl aikštelės saugumo suabejojęs žmogus.

Minima aikštelė – viena iš trijų, įrengiamų Pilies parke. Ji yra kampinė, arčiausiai Vilniaus gatvės. Visos trys aikštelės jau kurį laiką nebesaugomos stop juostų, o tai reiškia, kad ir lankytojai gali jose žvalgytis.

Ukmergiškis stebėjosi, kodėl ir nesaugioje apžvalgos aikštelėje leidžiama laisvai lankytis. „Kaip šitaip galima?“ – piktinosi jis. Ginto manymu, jeigu aikštelė ne visiškai įrengta, ji turėtų būti atitverta. Jei kas nors smarkiau pasirems į ne iki galo pritvirtintą sienelę, gali ir nelaimė įvykti.

Kitas pastebėjimas – iš šios ir gretimos aikštelių beveik nesimato miesto panoramos. Tik trečiojoje atsiveria platus miesto vaizdas, atidengiąs visą Užupį. O kitose dviejose vaizdą užstoja medžiai. Kol jie buvo nesuvešėję, matėsi daugiau, tačiau dabar miesto panorama tenka grožėtis pro sužaliavusią lapiją. Gaila, nes iš šių dviejų aikštelių miestas atsivertų vis kitu kampu. Pavyzdžiui, iš minėtos aikštelės prie Vilniaus gatvės matytųsi visas kelias iki piliakalnio. Vyras teiravosi, ar planuojama ką nors daryti, kad atsivertų daugiau miesto vaizdo.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas informavo, kad šis klausimas su rangovu aptartas. Gavęs informaciją, jis atitvėrė aikštelę. Rangovo teigimu, detalės buvo visos įsuktos į savo vietas, todėl aikštelės ir buvo atidarytos visuomenei. Tačiau ilgapirščiai ar chuliganai jau spėjo jas išsukti ir pasisavinti. Taip apsaugos sienelė liko be dalies detalių. Tačiau, kol niekas apie įvykį nepranešė, objektas stovėjo atitvertas ir tikrai nežinia, ar nebūtų įvykusi kokia nelaimė.

Naujos detalės jau užsakytos, jos greitu laiku bus pagamintos ir sienelė sutvirtinta.

D.Varnas sakė pats pabuvojęs visose trijose apžvalgos aikštelėse ir jam prastas matomumas dėl vaizdą užstojančių medžių neužkliuvo. Žadėjo atkreipti į tai dėmesį.

Pasak administracijos direktoriaus, planuose yra teritorijos po apžvalgos aikštelėmis, kur šiuo metu matosi šabakštynai bei apgriuvę smulkūs statiniai, sutvarkymas. „Nežinau, kodėl šie darbai iš karto nebuvo įtraukti, kol vyko projektavimas“, – sakė D. Varnas. Jo manymu, šis vaizdas turi pasikeisti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)