Spausdinti šį puslapį

Ukmergės Senasis knygynas pasitinka rudenį

K. Pažūsienė plečia knygyno veiklą. K. Pažūsienė plečia knygyno veiklą.

Po atostogų duris vėl atvėręs Ukmergės Senasis knygynas pasitinka lankytojus ne tik pilnomis knygų lentynomis, bet ir veiklomis.

Nors tenka konkuruoti su didžiaisiais tinklais bei prekybininkais internete, dėl ko patiriama daug iššūkių, miesto centre įsikūręs knygynas stengiasi išlikti lankytojams siūlydamas platesnį spektrą paslaugų.

Knygyno vadovė Kristina Pažūsienė sakė, kad jau ruošiamasi rudens sezonui. Jame, kaip ir kasmet, prekiaujama naujomis knygomis, pratybomis, kitais leidiniais. Artėjant mokslo metams, pratybos – ypač aktualu. Jų jau galima įsigyti.

„Užsakėme ir jau gavome nemažai pratybų. Tikimės, kad pirks ir iš mūsų, nors elektroninė prekyba klesti. O ir šiaip pratybų poreikis mažėja, nes dirbama jau kompiuteriais ir pratybos keliasi į elektroninę erdvę“, – sakė K. Pažūsienė.

Knygyno siūloma naujovė – ekspozicijos bei veiklos. Pavasarį čia buvo surengta pačios K. Pažūsienės, o vasarą – Anelės Stancikienės kūrinių paroda. Tikimasi, kad rugsėjį lankytojus pakvies Aurelijos Vosylės tapybos darbų ekspozicija.

Be kita ko planuojama rengti ir pažintinio pobūdžio susitikimus. „Labai noriu surengti kvepalų dirbtuves“, – dalijosi planais knygyno savininkė, laisvalaikį skirianti Provanso stiliaus „dvarelio“, kuriame ketina auginti levandas, kūrimui. Ji pati užsiima „Madame Provinciale“ hidrolatų, rankų darbo muilų, žvakių gamyba ir vasarą buvo pakvietusi į susitikimą „Lietuviškas Provansas“, kurio metu pristatė naudingąsias levandų ir gaminių su levandomis savybes. 

Greta knygų senajame Ukmergės knygyne yra bižuterijos bei kitų dirbinių. Čia suteikiama erdvė pristatyti savo darbus tapantiems, lipdantiems, fotografuojantiems, mezgantiems, siuvantiems ar kažką kitą kuriantiems žmonėms. „Mes kviečiame visą tai parodyti. Juk Ukmergėje yra tiek kūrybingų žmonių. Kreipkitės ir sukursime jaukią atmosferą visą tai parodyti, o kitiems – pamatyti“, – ragina knygyno savininkė.

Knygynas dirba darbo dienomis nuo 9 iki 17.30 val.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)