Spausdinti šį puslapį

Pristatyta M. Lukoševičiūtės-Žicevičienės knyga

Autorę sveikino šeima, artimieji, draugai, bičiuliai, buvusios bendradarbės. Autorę sveikino šeima, artimieji, draugai, bičiuliai, buvusios bendradarbės.

Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje buvo pristatyta ukmergiškės Marijonos Lukoševičiūtės-Žicevičienės penktoji knyga „Sugrįžimas“.

Renginio bibliotekoje metu buvo surengta ir autorės tapytų darbų paroda. Tapybos darbai glaudžiai susiję su M. Lukoševičiūtės-Žicevičienės kūryba, atspindi jos kūrybines mintis bei idėjas.

Pati knyga taip pat iliustruota autorės kūryba ir nuotraukomis iš šeimos gyvenimo. Kaip leidinio anotacijoje rašė Liucija Dzigienė, knygelė – „tarsi viso gyvenimo išpažintis, perpinta skaidriais prisiminimais apie vaikystę gimtajame kaime, nepaprastą gamtos grožį, apie gyvenimo meilę, apie Tėvynę ir paprastus žmones, kovojusius už laisvę... Gyvenimo spalvų sodrumas ne tik džiugina, bet ir skaudina, žeidžia...“.

Autorę sveikino gausiai susirinkusi šeima, artimieji, draugai, bičiuliai, buvusios bendradarbės. Jaunystės draugę sveikino dailininkas Vytautas Mackevičius, poetės Genovaitė Krogertaitė-Aniūnienė, Leonora Jankeliūnienė, Veprių seniūnijos seniūnė Dalia Radzevičienė, Vlado Šlaito viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Aldona Ptakienė, kiti svečiai. Susirinkusiuosius muzikiniais kūriniais džiugino Ukmergės kultūros centro Dainavos skyriaus meno vadovė Loreta Talutienė.

Lygiai prieš penkerius metus bibliotekoje buvo sutikta ir ketvirtoji rašytojos knyga „Gyvenimo rate“. Abi knygelės pažymėjo gražius pačios autorės asmeninio gyvenimo jubiliejus.

M.Lukoševičiūtės-Žicevičienės knygas galima rasti Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje, o visą rugsėjo mėnesį bibliotekoje veiks autorės tapybos darbų paroda.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)