Spausdinti šį puslapį

Kultūros centras kvies į kalėdinę pasaką

Ukmergės kultūros centras tęsia trisdešimties metų senumo tradiciją – jau kitą savaitę pristatys žiūrovams k

alėdinę pasaką.

Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė pasakojo, kad pernai buvo vieninteliai metai, kai dėl karantino šventiniu laikotarpiu pasaka nerodyta. Tačiau jai buvo pradėta ruoštis, tad pernykštis sumanymas perkeltas į šiuos metus. Dabar aktoriai intensyviai repetuoja.

Kalėdinė pasaka ankstesniais metais šventiniu laikotarpiu būdavo rodoma 3–4 kartus.

Pasaka „Dviejų karalysčių istorija“ šiemet bus rodoma tik dvi dienas – gruodžio 17-ąją ir 18-ąją 12 val. Tuo metu Ukmergės kultūros centras virs spalvinga, nuotaikinga, skambančia ir užburiančia pasakų šalimi.

Vaidinime žiūrovus intriguos karaliaus ir karalienės karalysčių nuotykiai, rezgami pikti sąmokslai ir jų stebuklingos atomazgos.

Spektaklis skirtas įvairaus amžiaus vaikams.

Režisierės Laima Jančiauskaitė ir Tamara Kvieskienė pasakojo, kad spektaklyje pasirodys daug įvairių kolektyvų – Ukmergės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ bei mėgėjų teatro, Taujėnų mėgėjų teatro „Bičiuliai“, Siesikų mėgėjų teatro „Pantis“ aktoriai, šiuolaikinio šokio kolektyvų „Arabeska“ ir „Aidas“, linijinių šokių kolektyvo „Visada“, liaudiškų šokių kolektyvų „Vilkmergė“ bei „Eglūnas“ šokėjai ir Kalėdų Senelis.

Iš viso vaidinime, įskaitant šokėjus, repetuoja apie 50 žmonių.

Repeticijos nuo spalio pabaigos vyko atskiruose kolektyvuose. Dabar jau rengiamos bendros repeticijos.

Priminsime, kad bilietai parduodami kultūros centro kasoje ir internetu www.kc.ukmerge.lt.

Dėl užsakymų įmonės ir organizacijos gali kreiptis tel. 8 646 91700.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)