Lauko galerijoje – spalvinga ir jautri paroda

Kiekvienas piešinys skirtas konkrečiam žmogui.  Organizatorių nuotr. Kiekvienas piešinys skirtas konkrečiam žmogui. Organizatorių nuotr.

Ukmergės socialinių paslaugų centro Dienos socialinės globos institucijoje skyrius kviečia į parodą, surengtą lauko galerijoje.

Joje eksponuojami skyriaus lankytojų darbai bei individuali Izidoriaus Vasiliausko neurografikos piešinių paroda.

„Neurografika – grafinis mūsų santykio su problema bei mūsų problemos pojūčių transformacijos metodas. Ši metodika leidžia dirbti su savo vidiniais išgyvenimais. Tai – meno terapijos metodas, padedantis išlieti savo emocijas ant popieriaus ir, dirbant su piešiniu, pasinerti į sąmonės gelmes. Toks darbas gali transformuoti problemą ir pakeisti savo realybę. O toliau suveikia paprastas dėsnis: jei keičiamės mes, keičiasi ir pasaulis aplink mus. Atitinkamai keičiasi ir tos problemos, kurios vargino“, – paaiškina Izidoriaus mama Jurgita, kuri yra psichologė, savo darbe taikanti įvairius meno terapijos metodus.

Izidoriaus mama džiaugiasi sūnaus pomėgiu. „Namuose pilnos dėžės flomasterių ir vis vien jų dar negana“, – sako ji.  Kiekvienas piešinys skirtas konkrečiam žmogui, kuris emociškai svarbus Izidoriui.

Izidorius savo iniciatyva kasdien piešia piešinį po piešinio. Užbaigęs vieną, pradeda kitą. Tai – didelio kruopštumo, kantrybės ir susitelkimo reikalaujantis darbas. Izidorius jau kelerius metus visa galva pasinėręs į linijų, spalvų, o kartu ir jausmų pasaulį, todėl kiekvienas piešinys – išgyventas ir išjaustas. Tai – dalelė Izidoriaus minčių ir emocijų, jo vidinio pasaulio, kuris skleidžiasi per užmegztą ryšį su žmonėmis, per bendravimą, ir kuris įkūnijamas paveiksluose.

Ta veikla džiugina jį, o jis pradžiugina kitus, dedikuodamas savo piešinius.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų