Pristatyti artėjančios Miesto šventės renginiai

Jau aptarti būsimos Miesto šventės renginiai. Šiemet ji vadinsis „Simfonija Ukmergei“, o vyks tradiciškai paskutinįjį gegužės savaitgalį – gegužės 27–29 dienomis.

„Jau ryškėja Miesto šventės kontūrai ir tikiu, kad renginių pasiilgusiems ukmergiškiams ir miesto svečiams patiks šventinė programa. Ypatingai džiaugiuosi, kad šventės organizatoriams – savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriui – pavyko susitarti su M. K. Čiurlionio labdaros ir paramos fondu dėl fantastiško ir unikalaus renginio, kokio dar nebuvo Lietuvoje“, − sako Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, vadovaujantis Ukmergės miesto šventės organizavimo darbo grupei.

Mero paminėtas renginys – koncertas Kadrėnų kaime esančiame monsinjoro A. Svarinsko parke. Čia smuikininkas Vilhelmas Čepinskis su simfoniniu orkestru atliks Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninę poemą „Miške“. Medžių apsuptyje skambės ne tik ši poema, bet ir daugiau kūrinių. Tai padiktavo ir šių metų Miesto šventės pavadinimą – „Simfonija Ukmergei“.

Rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo apie numatytus šventinius renginius. Jie vyks visą savaitę. Prasidės gegužės 23 d., pirmadienį, Vlado Šlaito bibliotekoje pagerbiant Ukmergės kultūros centro moterų vokalinį ansamblį „Cantilena“ už jo pernai gautą garbingą „Aukso paukštės“ apdovanojimą.

Gegužės 24 d. kultūros centre numatyta atidaryti Ukmergės krašto dailininkų tapybos parodą „Potėpis“ ir fotoparodą bei garso instaliaciją „Semeniškių idilės“, skirtą Jonui Mekui. Bus parodytas J. Meko filmas „Prisiminimai iš kelionės į Lietuvą“.

Gegužės 25 d. piliakalnio papėdėje planuojamas Poezijos pavasario renginys, o miesto centre – Ukmergės fabrikų kroso taurės antrasis etapas. Tai 200–300 dalyvių pritraukiančios azartiškos dviejų valandų trukmės orientacinės varžybos, kuriose poromis varžosi pėstieji, bėgikai ir dviratininkai.

Gegužės 26 d. piliakalnio papėdėje bus atliekami lietuvių ir ukrainiečių romansai.

Gegužės 27 d. Kadrėnuose, monsinjoro A. Svarinsko parke skambės M. K. Čiurlionio simfoninė poema „Miške“.

Pagrindiniai renginiai vyks gegužės 28 d., šeštadienį. Ukmergės piliakalnio papėdėje vyks koncertas, prie kultūros centro – vaikų popgrupės „Garsiukai“ festivalis. Čia bus pasveikinti jauniausieji Ukmergės piliečiai, Ukmergės Garbės pilietis, koncertuos ansamblis iš Palestinos, mūsų Meno mokyklos styginių instrumentų orkestras, akademinės muzikos atlikėjai, perkusininkai iš Nigerijos ir „Afrikos būgnai“, Džordana Butkutė ir grupė, grupė „Requiem“. 

Gegužės 29 d., sekmadienį, Šventupėje, „Versmės“ trasoje, numatytas Lietuvos automobilių klubo organizuojamas ralis.

Miesto šventėje vyks prekybininkų mugė, vaikų atrakcionai, daug sportinių renginių, bus apdovanoti geriausi sportininkai. Programa dar pildoma, derinamas kai kurių renginių laikas bei vieta.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų