Spausdinti šį puslapį

Pristatė kostiumų kolekciją „Gyvenimas plastike“

„Tikrasis gyvenimas plastike nėra fantastiškas. Tai – gyvenimas su šiukšlėmis ir tarša“, – sako T. Žemaitis.  Tauro Gūdmanto nuotr. „Tikrasis gyvenimas plastike nėra fantastiškas. Tai – gyvenimas su šiukšlėmis ir tarša“, – sako T. Žemaitis. Tauro Gūdmanto nuotr.

Antano Smetonos gimnazijos abiturientas Tauras Žemaitis pristatė daugiau nei pusmetį kurtą meninį-ekologinį projektą – trijų kostiumų kolekciją „Gyvenimas plastike“.

Tai – jaunojo kūrėjo menų egzamino dailės srities darbas, tačiau idėja ir išpildymu jis nenusileidžia rimtam kūrybiniam projektui.

„Ši kolekcija – mano menų egzamino darbas, kuriuo siekiau kritikuoti plastiko taršą ir perteklinį vartojimą. Idėja kūrybiniam procesui kilo iš dainos „Barbie Girl“ žodžių „Gyvenimas plastike yra fantastiškas“. Prieštaravau šiai citatai ir siekiau sujungti Barbės puošnumą su tikruoju gyvenimu plastike – šiukšlėmis ir tarša“, – sako T. Žemaitis. Jis yra sukurtos kolekcijos  kostiumų dizaineris ir pristatyti surengtos fotosesijos stilistas.

Jaunojo kūrėjo dailės mokytoja yra Roma Zareckienė.

Idėjos autorius dėkojo visiems, kas padėjo realizuoti kūrybinį sumanymą. Siuvėja Daiva Platkevičiūtė-Dulkienė pagelbėjo originalaus dizaino ir netikėtų medžiagų drabužių konstravime. Kostiumus demonst-ravo Saulė Smilgevičiūtė, Beata Aniūnaitė, Enrika Gudzevičiūtė.

Fotosesijos metu bendradarbiauta su fotografu Tauru Gūdmantu.

Jaunuolio ateities planai – kostiumų dizaino arba mados stilistikos studijos Lietuvoje arba užsienyje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)