Monospektaklis „Žana“ – psichologinis jaunos merginos portretas

Kamerinių teatrų ir performansų festivalio „Camera obscura“ teatrų programą Ukmergėje pradės Kauno miesto kamerinio teatro monospektaklis „Žana“, kurio autorė – Gintarė Šmigelskytė.

„Žana“ – monospektaklis, nagrinėjantis būseną žmogaus, įstrigusio tarp dviejų galimybių: prisiimti atsakomybę už savo veiksmus ir įsitikinimus arba jos atsisakyti. Šis spektaklis yra sintezė tarp klasikinio teksto bei fizinio teatro žanrų. Psichologinis jaunos merginos portretas, prisiminimai bei vidinis konfliktas perteikiami pasitelkus fizinio teatro žanrą, kur tekstas yra naudojamas kaip fragmentas, o pats pasirodymas primena performansą, kuriame žiūrovai tampa ne stebėtojais, o liudininkais.

Spektaklis sukurtas remiantis fragmentais iš Žano Anujo pjesės „Vyturys“, kurioje vyksta Žanos D'Ark teismas, nukeliantis skaitytoją į Žanos vaikystę, pirmųjų vizijų matymą, vėliau pasakojantis jos virsmą iš paauglės į karo lyderę.

Spektaklio kūrybinė komanda analizavo, kaip mus formuoja kiti žmonės ir jų nuomonės apie mus, kiek prisiminimai išlieka mumyse ir verčia kvestionuoti savo poelgius. Spektaklyje atsiskleidžia Ž. Anujo pjesėje išrašytų penkių veikėjų žodžiai, įstrigę Žanos galvoje, kaip jos nueito kelio liudijimai.

Analizuojant Žanos  pasirinkimus, kyla klausimai – jei kiekviena karo dalyvių pusė aukoja gyvybes, tai ėjimas į karo lauką padaro tave didvyriu ar žmogžudžiu? Kada tikėjimas sava tiesa ir savo idėjų skleidimas skatina teigiamus visuomeninius virsmus, o kada peržengia ribą ir tampa amoraliu?

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų