Spausdinti šį puslapį

„Ką/stingas“ – spektaklis apie aktoriaus pašaukimą, meistriškumą ir vienatvę

XIX-ojo kamerinių teatrų ir performansų festivalio „Camera obscura“ teatrų programa eina į pabaigą.

Ją užbaigs aktoriaus Manto Vaitiekūno režisuotas spektaklis pagal jo paties parašytą pjesę „Ką/stingas“.

Tai – debiutinė aktoriaus pjesė. „Ją pradėjau rašyti pirmojo karantino laikotarpiu, kai buvo apribota aktorių veikla. Tada ėmiausi savo senos svajonės – rašyti“, – pasakojo M. Vaitiekūnas. Pjesės istoriją padiktavo nugirsta istorija apie prancūzų aktorę, po kurios mirties rasta daug filmuotos medžiagos. Aktorė filmavo save įvairiuose amplua namuose.

„Mes, aktoriai, atsidūrėme panašioje situacijoje, prasidėjus pandemijai. Tapome įkaitais savo kūnų ir minčių, be galimybės būti scenoje ar filmavimo aikštelėje.

Ši pjesė – apie aktoriaus pašaukimą, meistriškumą, apie žmogaus vienatvę. Apie tai, kad aktoriui reikia publikos, gyvos reakcijos. Tai – pokalbis su savimi pačiu, su personažais, kurie tūno aktoriaus viduje ir laukia savo progos prabilti aktoriaus lūpomis. Spektaklyje vaidina du aktoriai, bet mano tikslas buvo, statant spektaklį, sukurti jį taip, tarsi tai būtų vieno žmogaus istorija. Pjesė – tragikomiška, šis žanras man yra artimiausias, nes toks yra mūsų gyvenimas“, – dalijosi mintimis režisierius.

Spektaklyje vaidina Valentinas Kirejevas ir Tomas Rinkūnas. Jo premjera vyko Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre.

Ukmergėje spektaklį bus galima pamatyti lapkričio 24 d. kavinės „Aš būsiu čia“ scenoje. Pradžia – 19 val. Renginys nemokamas. Vietas organizatoriai kviečia rezervuoti iš anksto telefonu 8 601 77064.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)