Stebuklą scenoje kūrė aktoriai ir technologijos

Dainiaus Vyto nuotr. Spektaklio aktoriai ir šokėjai. Dainiaus Vyto nuotr. Spektaklio aktoriai ir šokėjai.

Ukmergės kultūros centras mažuosius žiūrovus tradiciškai pakvietė į šventinį spektaklį ir susitikimą su Kalėdų Seneliu.

Šiųmetė pasaka „Kalėdų beieškant“ išsiskyrė įspūdingu scenografijos, kostiumų, šviesų ir muzikos deriniu bei įdomiais siužeto posūkiais.

Kalėdinio spektaklio scenarijaus autorė ir režisierė, kultūros centro vaikų renginių organizatorė Tamara Kvieskienė papasakojo, kad šiemet labai norėjosi ne bet kokio, o Kalėdų stebuklo. Vaidinimo siužeto pagrindu tapo trys kūriniai: Moriso Meterlinko „Žydroji paukštė“, brolių Grimų „Brėmeno miesto muzikantai“ ir Otfrydo Proislerio „Mažasis vandenis“.

Kelių pasakų motyvai kalėdinėje kultūros centro pasakoje jungiami jau ne pirmus metus. Taip gimsta netikėti siužeto vingiai, įtraukiantys žiūrovus ir žadinantys smalsumą. Personažus kūrė mėgėjų teatrų „Bičiuliai“, „Vilko pėdsakas“, vaikų ir jaunimo studijos „Nykštukas“ aktoriai.

Vandenių šeimoje (tėtis – Algis Padolskis, mama – Jurgita Levickienė) gimus mažyliui (Gertrūda Baublytė), jo pasveikinti susirenka svečiai (Asta Girnienė, Goda Baravykaitė, Apolonija Monkevičiūtė). Nekviesta Laumė Ragana Tryliktoji (Onutė Krikštaponienė) supykusi užkeikia mažylį, kad šis paaugęs iškeliaus į pasaulį ir žus.

Ir išties, Vandenių mažylis ūgtelėjęs leidžiasi į Kalėdų paieškas, nors šis žygis – labai pavojingas. Kelias veda pro malūną, kuriame gyvena Ragana su savo Katinu Verksniu (Vidmantas Krikštaponis), kuris pabėga su mažyliu.

Keliaudami jie susitinka Brėmeno miesto muzikantus – šunį (Karolina Korenejeva), asilą (A. Girnienė) ir gaidį (Otilija Paslauskaitė). Visi kartu leidžiasi į Nakties (Ieva Bagdonienė) karalystę, kuri tamsi ir gąsdinanti. Vandenių mažylis nepabūgsta, atrakina paslaptingas duris ir pažadina Kalėdų Senelį. 

Spektaklio choreografinėse scenose dalyvauja kultūros centro kolektyvai. Vandenų gyventojus įkūnijo linijinių šokių kolektyvas „Visada“ (vadovė – Egidija Merenanu), baubais tapo vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ nariai (vadovė – T. Kvieskienė), snaigių ir nakties dukrų šokius šoko liaudiškų šokių kolektyvo „Vilkmergė“ (vadovė – Regina Zabielienė) grupės.

Didelį įspūdį žiūrovams paliko vizualinė spektaklio pusė – scenografija, projekcijos bei kostiumai. Jų kūrėjai – Silvija Liumparienė, Egidijus Darulis ir Nijolė Stunskaitė.

Spektaklio vaizdo operatorius – Virgilijus Kojala, su garsu dirbo Laima Jančiauskaitė, su šviesomis – Alvydas Motiejūnas.

Pasak režisierės, šiųmetis spektaklis techniškai sudėtingesnis nei pernai – siekiant sukurti stebuklą, panaudota daugiau technologijų.

T.Kvieskienė papasakojo, kad spektaklio kūrimas – ilgas procesas, trunkantis apie pusę metų. Pirmiausia rašomas scenarijus, aptariama vizualinė ir garsinė spektaklio pusės, vėliau prasideda repeticijos. Galiausiai tai atneša džiaugsmą šimtams vaikų. Tris kartus rodant spektaklį, pradedant premjera, įvykusia gruodžio 13 dieną, žiūrovų salė buvo pilna.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų