Ukmergiškiai įgyvendino siekį – sukūrė dainą ir klipą

Jurgitos Satkūnaitės nuotr. Odilija klipo filmavimo metu. Jurgitos Satkūnaitės nuotr. Odilija klipo filmavimo metu.

Ukmergiškiai Odilija Murauskaitė ir Gytis Karapkevičius (Odi & Karapka) išleido bendrą kūrinį „Ar kvėpuoju“ ir vaizdo klipą. Jo premjera – sausio 15-ąją. Tai – daina apie santykius, kurie neleidžia jaustis savimi.

„Esame švieži muzikos kūrėjai“, – sako Odilija apie save ir Gytį. Abu dainos autoriai jau kurį laiką gyvena Vilniuje, tačiau teigia neužmirštantys savo krašto. Jų kūrinys buvo įrašytas Ukmergėje, muzikos klubo „Rockmergė“ studijoje.

Klipo operatorius ir montažo režisierius Dovydas Minauskas – taip pat ukmergiškis, tad kūrybinės komandos branduolys – mūsų krašto žmonės.

Dainininkė papasakojo apie klipo kūrimą, neturint lėšų: „Neturėjome tam finansų, bet noro – su kaupu, tad per feisbuko grupes subūrėme aštuonių kūrybingų žmonių komandą – tai operatorius, antro plano aktorius, vizažistė, fotografė, režisierė, asistentė, na ir aš su Gyčiu. Ieškojome vietų, įrangos ir už tai atsilyginome kartais tik nuoširdžiu „Ačiū“.

Kas atrodė įmanoma, šiandien jau padaryta – klipas sukurtas, turint beveik nulinį biudžetą. „Jau tuoj tuoj paleisime rezultatą, kurio siekėme ir su užsidegimu, ir su malonumu“, – pasakojo Odilija.

Mergina dainuoja jau ilgą laiką. Yra dalyvavusi televizijos muzikiniuose projektuose. O ukmergiškiai ją žino ir kaip „Ukmergės talentų“ organizatorę.

Sako, jog ieškodama tinkamos vietos, kur galėtų save realizuoti, pradėjo kurti tekstus ir melodijas. Tiesa, muzika, kūryba – tik merginos hobis. Jos tiesioginis darbas – biure, rinkodaros srityje.

Pagrindinis Gyčio užsiėmimas šiuo metu – darbas klientų aptarnavimo sferoje, tad muzika jam taip pat – tik hobis. Juo gyvena apie dešimtmetį. Gytis kuria instrumentinę, įvairaus stiliaus, elektroninę muziką. Jis yra naujosios dainos muzikos autorius, o Odilija – teksto autorė ir atlikėja.

Odilija pasakoja, kad dainą „Ar kvėpuoju“ pradėjo kurti, gyvendama su žmogumi, su kuriuo nesijautė laiminga.

„Kūrinys apie tai, kad būdama santykiuose jaučiausi suvaržyta, įsprausta į rėmus ir taisykles, prisitaikiusi prie savo antros pusės gyvenimo būdo ir taip praradusi save.

Įsisukus rutinai, įpratus prie savo neaiškios emocinės būsenos, labai sunku susivokti, kas vyksta su tavimi, kas tu išties esi, kuo pavirtai ir ką tau su visu tuo daryti.

Ilgai dvejojau, ilgai bėgau nuo problemos sprendimo, manydama, kad gal praeis, gal bus viskas gerai. Bet vieną dieną pribrendau ir susirinkusi daiktus išėjau, o tada jau „susirinkinėjau save“, – atvirai pasakoja Odilija.

Tikina, šiuo kūriniu nenorinti kaltinti žmonių, kurie „priverčia“ savo antrą pusę taip jaustis. Mano, kad daugelio meilė pasireiškia savinimosi forma, nors ir iš geriausių paskatų.

Pasak dainininkės, kiekvienas pasirenka su kuo kurti santykius, tad, jei norėtųsi kažką kaltinti dėl to, kad šiuo metu „nekvėpuojame“, verta pradėti nuo savęs. „O geriausia būtų nieko nekaltinti, vietoj to ieškoti sprendimo, kuris vestų link kvėpavimo“, – sako kūrėja.

Klipo premjera vyks „Youtube“ platformoje, jį bus galima peržiūrėti čia: https://youtu.be/IpVwN3GbMY8.

O kūrinio klausytis bus galima ir „Spotify“ ir „iTunes“ platformose.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų