Bibliotekoje – istorinio pažinimo šventė

Savo naują romaną „EMMI“ pristatė poetė, prozininkė, ilgametė Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė. Savo naują romaną „EMMI“ pristatė poetė, prozininkė, ilgametė Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė.

Istorinio pažinimo ir lietuvių literatūros šventė neseniai vyko Ukmergės Vlado Šlaito viešojoje  bibliotekoje.

Tądien, kaip ir kiekvieną pirmadienį, Trečiojo amžiaus universiteto studentai ir LPS „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos nariai rinkosi į užsiėmimus.

Jų laukė išskirtinis susitikimas – atvyko poetė, prozininkė, ilgametė Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė.

LPS „Bočiai“ vadovė Vaidutė Sakolnikienė pasakojo, kad viešnia atsivežė naujausią savo knygą „EMMI. Vinco Mykolaičio-Putino gyvenimo moterys“, kurią labai jautriai, istoriškai teisingai, moteriškai šiltai pristatė ukmergiškiams.

„EMMI“ – penktasis A. Ruseckaitės biografinis romanas apie garsias Lietuvos literatūros asmenybes.

Jame pasakoja apie rašytoją Vincą Mykolaitį-Putiną.

Autorė remiasi archyvine medžiaga, ją atidžiai tyrinėja, panaudodama ir niekur neskelbtų faktų, kurie priartina prie sudėtingos iškilaus klasiko asmenybės.

Šios knygos pavadinimas sudarytas iš keturių pirmųjų V. Mykolaičio-Putino gyvenimo moterų vardų raidžių – motinos Magdalenos, sesers Magdalenos, žmonos Emilijos ir mūzos Irenos.

Knygos autorė žvelgia į klasiko gyvenimą – nuo kūdikystės iki paskutinio atodūsio – per santykį su keturiomis jam svarbiomis moterimis.

„Aš suvalkietė, V. Mykolaitis-Putinas – taip pat. Man artimas tas kraštas, artimi žmonės, jų charakteriai, papročiai, net mąstymas...

Labai įdomi rašytojo asmenybė, jo gyvenimo kelias ir jo moterys. Stengiausi objektyviai aprašyti visas, analizuojant jų asmenybes ir poelgius per istorinio laikmečio prizmę...“ – Ukmergėje vykusiame susitikime kalbėjo poetė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų