Ukmergės miesto kultūra

Kauno gatvės 57 namo gyventoja Dalia pasakojo, kad neseniai, kai buvo paskelbta, kad šios gatvės gyventojams bus dalijami atliekoms rūšiuoti skirti konteineriai, paaiškėjo, kad jų namui jie nepriklauso. Taip yra, nes esą namas priskirtas prie Statikų gyvenvietės.

Iki šių metų pabaigos Ukmergės rajone bus įrengtos 43 antžeminės atliekų surinkimo konteinerių aikštelės ir įsigyti 265 rūšiavimo ir mišrių atliekų konteineriai.

Gyventojams ramybės neduodanti atliekų tema paliesta ir praėjusią savaitę vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje. Pasirodo, šiukšlės tikru galvos skausmu tapo net ir patiems mūsų išrinktiesiems.

Nauja atliekų surinkimo tvarka gyventojams neatrodo priimtina. Glumina su ja susiję mokesčiai, trikdo šiukšlių išvežimo laikas, kuris dabar, anot ukmergiškių, visai „išsiderino“. Žmonės nuogąstauja: ar tik Ukmergė dar labiau nepaskęs šiukšlėse...

Praėjusią savaitę vyko Ukmergės rajono savivaldybės vadovų ir tarybos narių susitikimas su rajono gyventojais. Išklausę ataskaitų ukmergiškiai turėjo progą pateikti jiems klausimų. Pasirodo, aktualiausia Ukmergėje – šiukšlių tema. Tokių klausimų užduota daugiausiai.

Baigiantis sutarčiai su rajono atliekų tvarkytoju UAB „Ekonovus“ šias pareigas perima kita įmonė. Konkursą laimėjo UAB „VSA Vilnius“, kuri mažiausiai penkerius metus mūsų atliekas tvarkys už keturis milijonus eurų.

Su gyventojams ramybės neduodančiomis varnomis mėginama kovoti genint medžius. Penktadienį šie darbai buvo atliekami Kauno gatvėje.

Atliekų surinkimas, rūšiavimas, tvarkymas ir mokestis už šias paslaugas visada, prie visų valdžių visuomenei kėlė daug aistrų bei nepasitenkinimo. Žmonės apie tai kalbėjo, kalba ir kalbės. O kai kurie, vaikydamiesi pigaus populiarumo, kartais garsiai sakys ir netiesą.

Į „Ukmergės žinių“ redakciją kreipėsi Vlado Šlaito viešosios bibliotekos kolektyvas. Laiške rašoma:

Rajone atsiras daugiau buitinių atliekų konteinerių aikštelių. Bus tvarkomos ir kai kurios mieste jau esančios tokios vietos. Aikštelių žadama įrengti sodų, garažų bendrijose.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų