Ukmergės miesto kultūra

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vasario 16-osios, Valstybės atkūrimo dienos, proga už nuopelnus Lietuvai ir mūsų šalies vardo garsinimą pasaulyje valstybinius apdovanojimus įteikė 26 Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams. Tarp jų – mūsų kraštietei, iš Jakutiškių kaimo kilusiai vienuolei Monikai Gavėnaitei.

Brangieji,

Vasario 16-ąją prieš beveik šimtą metų buvo įkūnyta didžiausia mūsų tautos svajonė.

Siesikų seniūnijos Tulpiakiemio kaime antradienį lankėsi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė. Su akcijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais Prezidentė atvyko apžiūrėti vaikų dienos centro, pasikalbėti su bendruomene.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo paskelbė eilinių Seimo rinkimų datą. Šiemet rinkimai įvyks spalio 9 dieną.

Su Vasario 16-ąja, su Lietuvos valstybės atkūrimo diena! Tai mums visiems reikšmingiausia data, verta didžiausios šventės ir pagarbos tiems, kurie su didele meile ir pasiaukojimu kūrė ir kuria mūsų valstybę.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė vadovaudamasi Konstitucija ir Prokuratūros įstatymu bei pritarus Seimui, pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė Evaldą Pašilį generaliniu prokuroru penkeriems metams ir suteikė vyriausiojo valstybinio justicijos patarėjo kvalifikacinį rangą.

Kitą savaitę turėtų paaiškėti, ar Seimas pritars generaliniu prokuroru siūlomai ukmergiškio teisėjo Evaldo Pašilio kandidatūrai. Dekretą, kuriuo į šias pareigas teikia teisėjo kandidatūrą, pasirašė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija, pasirašė dekretą, kuriuo į generalinio prokuroro pareigas Seimui teikia teisėjo Evaldo Pašilio kandidatūrą.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vilniuje atidarė „Thermo Fisher Scientific" laboratoriją, kurioje gaminamos magnetinės dalelės turėtų tapti rimtu priešnuodžiu kovoje su onkologinėmis ligomis ir ŽIV.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų