Ukmergės miesto kultūra

Du šio mėnesio penktadienius – praėjusį ir šį – visi gėlininkai ir sodininkai gali pasinaudoti nauja paslauga – prisirinkti dovanojamų eglių šakų, skirtų augalams nuo žiemos šalčių pridengti.

Pašiliškis Petras piktinosi, kodėl netvarkomi Pašilės kapinių tvoros vartai.

Viename iš Pašilės progimnazijos kabinetų vasario 14-osios pavakare nesutilpo visi norintieji į jį patekti. Kai kuriems teko prisėsti ir ant koridoriuje pastatytų kėdžių. Taip gausiai Pašilės seniūnaitijos gyventojai rinkosi į Ukmergės rajono savivaldybės vadovų ir administracijos organizuotą susitikimą.

Piktina netvarka Pašilėje

Pašilėje gyvenanti moteris pasakojo apie netvarką prie Pašilės kapinių. Pasak jos, buvo žadėta prie jų pastatyti tualetą, bet niekas tuo nepasirūpina. Prieš Vėlines žmonių daugybė, o tualeto nėra. Reikalui prispyrus eina į mišką, todėl ten net koją baisu pastatyti.

Pergalės dieną nebesveikino

Gegužės 8 ir 9 dienomis pasaulyje minima Pergalės prieš hitlerinę Vokietiją diena. Ta proga kasmet ir Pašilės karių kapinėse vyksta minėjimas, sulaukiama Ukmergės rajono vadovų sveikinimo. Tačiau šiemet nebuvo nei sveikinimo, nei renginio įgarsinimo.

Su Ukmerge besiribojančio, šalia Pašilės esančio Varinės kaimo bendruomenė paminėjo 10 metų veiklos sukaktį. Į gimtadienį susirinko gausus būrys svečių ir bendruomenės narių.

Solistė koncertavo Varinės kaime

Varinės kaimo bendruomenė prieš šventas Kalėdas galėjo džiaugtis prasmingu renginiu. Bendruomenės namuose surengta poezijos ir dainų popietė, į kurią pakvietė Pašilės Šv. Barboros parapijos klebonas Rimantas Laniauskas.

Šventė kartu su Europa

Sekmadienį, gegužės 8-ąją, Ukmergėje Pašilės karių kapinėse paminėtos Antrojo pasaulinio karo pabaigos 71-osios metinės.

Painūs gyvenimo keliai

Gru­pe­lė ar­ti­mų­jų, dau­gia­bu­čių na­mų sa­vi­nin­kų ben­dri­jos „Ie­va“ gy­ven­to­jų į pas­ku­ti­nę po­il­sio vie­tą Pa­ši­lės ka­pi­nė­se ne­se­niai pa­ly­dė­jo sa­vo ar­ti­mą žmo­gų, il­ga­me­tį na­mo gy­ven­to­ją ir ben­dri­jos na­rį Jo­ną Per­na­ra­vi­čių. Jam ėjo 94-eri me­tai...

Pašilės Šv. Barboros bažnyčioje sekmadienį paminėtos grafo Stanislovo Kazimiero Kosakovskio 110-osios mirties metinės. Į jas atvyko ne tik gausus būrys ukmergiškių – dalyvavo svečiai iš Lenkijos. Atvyko grafo provaikaitis Pavelas Kosakovskis su šeima.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų