Ukmergės miesto kultūra

Neįprastai gražus vėlyvas ruduo Ukmergėje dar gražesnis: šviesu ir šilta nuo kultūros centre atidarytos parodos „Rudens saulutė“ spalvų. Lankytojai kviečiami darbais ne vien pasigrožėti, bet ir jų įsigyti.

VšĮ „Trys kaimai“ kviečia į kauniečio grafiko, dizainerio, Vilniaus dailės akademijos dėstytojo profesoriaus Rolando Rimkūno, turinčio sąsajų ir su Ukmergės kraštu, piešinių parodą. Ji veikia „Vilkamirgės“ galerijoje, kuri įsikūrusi Turizmo ir verslo informacijos centre (Kęstučio a. 2-2, II aukštas).

Ukmergės kraštas ir du nauji turistiniai maršrutai – „Dvarų žiedas“ bei „Vepriai – stebuklų pėdsakais“ pirmą kartą pristatyti tarptautinėje kelionių parodoje „TT Warsaw 2017“.

Ukmergės kultūros centre eksponuojama unikali ir bene vienintelė tokia Lietuvoje – neįgaliųjų kūrybos darbų paroda. Daugumą patikusių darbelių jos lankytojai gali ir nusipirkti. Taip ne tik parsineš į namus patikusį paveikslą, suvenyrą, dekoratyvinę lėkštę, segę, šalį, pintinę, bet ir parems neįgalų kūrėją.

Ukmergės kultūros centro galerijoje atidaryta fotomenininko, Lietuvos fotografijos meno draugijos iniciatoriaus ir ilgamečio vadovo Antano Sutkaus fotografijų paroda „Lietuvos žmonės“.

„Paragauk pasaulio, paragauk Lietuvos“ – tokiu šūkiu Lietuvos konferencijų ir parodų centre „Litexpo“ Vilniuje savaitgalį prasidėjo jubiliejinė, 5-oji, turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur“. Parodoje save pristatė ir ukmergiškiai.

Į Ukmergę šią savaitę buvo atgabenta šimtai drožtų, nertų pintų, tapytų, lipdytų ir kitokiomis technikomis sukurtų eksponatų, kurie pristatomi parodoje „Rudens saulutė“. Visi Ukmergės kultūros centro galerijoje eksponuojamoje parodoje pristatomi darbai sukurti neįgaliųjų.

Į redakciją kreipėsi moteris, primindama skaudžią rateliuose judančių neįgaliųjų problemą.

Ukmergės kraštotyros muziejaus naujajame pastate eksponuojama pirmoji paroda.

Sostinėje surengta unikalių suknelių ir paveikslų paroda „Išlaisvink žvėrį“. Į ją rengėjai pakvietė meno gerbėjus, verslo partnerius, tarp kurių – ir kolegos iš Ukmergės.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų