Ukmergės miesto kultūra

Nors „Sodra“ skelbia, kad vidutinė senatvės pensija šiemet padidėjo 12 proc. iki 344 eurų, ji vis tiek nedžiugina ir sudaro apie 45 proc. vidutinio darbo užmokesčio,  o ateityje šis santykis, prognozuojama, gali būti dar prastesnis. Todėl jau šiandien reikėtų pradėti galvoti apie papildomas pajamas senatvėje.

Šiais metais įsigalioja nemažai visuomenei svarbių sprendimų – vaiko pinigų didinimas, papildomos lėšos socialinei paramai mokiniams, minimalios mėnesio algos ir bazinio dydžio kilstelėjimas bei pensijų indeksavimas papildys mokestinės naštos mažinimą dirbantiems pagal darbo sutartis ir dirbantiems savarankiškai.

Nuo metų pradžios iš esmės keičiama pensijų apskaičiavimo tvarka. Nuo šiol ji bus aiškesnė, o kiekvienas gyventojas galės matyti, kokias teises į pensiją jau sukaupė.

Žada išmokėti prieš šventes

Artėjančios šventės – ne tik džiaugsmas, susitikimas su artimaisiais, dovanos ir gausus vaišių stalas. Kartu tai ir didelės išlaidos. Ypač tiems, kurių pajamos smarkiai neauga ir tenka skaičiuoti kiekvieną centą.

Parama – ne visiems

Į redakciją paskambinęs 83 metų Taujėnų seniūnijos gyventojas Petras teiravosi, kokia yra socialinės paramos  skyrimo tvarka. Vyras pasakojo gaunantis senatvės pensiją, kuri tesiekia 250 Eur. Gyvena su dukra.

Vyriausybė posėdyje nuo 2016 m. sausio 1 d. patvirtino: valstybinės socialinio draudimo bazinės pensijos dydį  – 112 eurų (dabar 108 Eur); maksimalios neperskaičiuotos pensijos dydį – 245 eurai (dabar 236 Eur); einamųjų 2016 metų draudžiamųjų pajamų dydį – 445 eurai (dabar 434 Eur).

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų