Ukmergės miesto kultūra

Šios dienos popietę staigaus atšilimo ir šlapdribos neatlaikė vienas Ukmergės piliakalnio šlaitas. Piliakalnio viršuje esančios aikštelės žemiausioje vietoje dėl atitirpusio ledo susiformavo vandens „kepurė“ ir vanduo ėmė tekėti žemyn šlaitu, nuplaudamas didžiulį akmenį, kuris ir nuslydo kartu su dalimi šlaito žemių. 

Švęsime prie piliakalnio

Kasmet Kalėdų Senelis Ukmergėje pasitinkamas užžiebus pagrindinę miesto eglę prie kultūros centro. Tačiau šiemet kalėdinis šurmulys mieste persikels ir prie piliakalnio.

Kalėdų proga ukmergiškių šiemet laukia įspūdingi reginiai ant miesto piliakalnio. Čia nušvis ir suskambės kalėdinė šviesų džiazo galerija, kuria galėsime gėrėtis visą mėnesį.

Rajono savivaldybė skelbia, kad Ukmergės piliakalnio projektui skirtas papildomas finansavimas.

Namuką perims ir nugriaus

Turto bankas neseniai kreipėsi į savivaldybę informuodamas, kad neprieštarauja perduoti jai vieną miesto vaizdą darkantį statinį.

Ant miesto piliakalnio įrengtas metalinis pėsčiųjų takas sulaukia ne vien geranoriško laiką čia leidžiančiųjų dėmesio. Tai, kad reikia saugoti šį ukmergiškių turtą, aišku ne visiems.

Šį savaitgalį prie miesto piliakalnio rinkosi šimtai ukmergiškių ir svečių. Visi buvo pakviesti į netradicinę Lietuvos nepriklausomybės 100-mečiui skirtą šventę. Pusdienį trukusio renginio kulminacijos sulaukta vėlai vakare, jau sutemus. Ja tapo įspūdinga šviesų misterija ir grupės „Okata“ koncertas.

Iki Miesto šventės tikimasi užbaigti visus piliakalnio darbus, kad ukmergiškius ir miesto svečius jis pasitiktų galutinai sutvarkytas. Piliakalnį netrukus papuoš ir keturi nauji meno kūriniai.

Šiais laikais demokratija vis dažniau priimama kaip savaime suprantama duotybė, bet kartais užmirštame pasitikrinti, kiek demokratiški esame patys ir kiek demokratiška mūsų aplinka.

Praėjusią savaitę labai trumpam buvo apšviestas Ukmergės piliakalnis. Ant jį juosiančio metalinio tako sumontuotas apšvietimas buvo įjungtas rytą, dar neprašvitus.

Puslapis 1 iš 3

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų