Ukmergės miesto kultūra

Praėjusį savaitgalį Ukmergės Užupio pagrindinė mokykla atšventė trigubą sukaktį. Suėjo 85-eri metai, kaip mieste, Užupyje, buvo pastatyta antroji pradinė mokykla. 60 metų, kaip ji tapo Ketvirtąja vidurine, ir 45-eri, kaip stovi dabartinis mokyklos pastatas Linų gatvėje.

Laiko brandos egzaminus

Brandos egzaminų sesijoje šis pirmadienis – lietuvių kalbos ir literatūros egzamino, kuris privalomas visiems Lietuvos abiturientams, diena.

Užupio pagrindinėje mokykloje gegužės 8–12 dienomis viešėjo Turkijos, Bulgarijos, Rumunijos ir Makedonijos delegacijos. Svečiai iš užsienio atvyko į ES Erasmus+ projekto „Practice Makes Perfect“ partnerių susitikimą.

Pasakos sudėtos į knygą

Vilniuje Valdovų rūmuose įvyko šalies mokinių kūrybinio konkurso „Lietuvos vaikai kuria pasakas“ baigiamoji šventė – mažųjų rašytojų festivalis. Šventę organizavo  Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su VšĮ „Aitvaro pasaga“. Čia pristatyta 10-oji knyga „Lietuvos vaikų pasakos.“

Užupio pagrindinėje mokykloje vyko 5–6 klasių mokinių rajoninis edukacinis žaidimas „Knygių mūšis“, skirtas Lietuvių kalbos kultūros metams paminėti.

Kovo 11-osios – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo – dienai buvo skirta tarptautinė liaudiškų šokių šventė ,,Šokame Lietuvai“. Tai tradicine tampanti šventė, jau antrus metus Kovo 11-osios proga rengiama Užupio pagrindinėje mokykloje.

Užupio pagrindinės mokyklos istorijos mokytojos Valentina Avižienė ir Gražina Medišauskienė mokyklos bendruomenei surengė minėjimą 1991 m. sausio 13-ąją prisiminti.

Artėjant naujiems mokslo metams kai kuriose rajono mokyklose vyksta remonto darbai, pinigai investuojami ir į aplinkos tvarkymą. Už statybas atsakingi rajono savivaldybės specialistai tikina, kad nė vienoje mokykloje statybininkų plaktukai mokslo metais jau nekaukšės – darbai bus baigti dar rugsėjį.

Kol savivaldybė ieško pirkėjų nebereikalingiems statiniams, juose šeimininkauja vandalai, o tuščiuose pastatuose mėtosi buteliai, nuorūkos ir šiukšlės.

Nugalėjo siesikiečiai

Ukmergės rajono policijos komisariate vyko 4–6 klasių moksleivių konkurso  „Mes – policijos bičiuliai“ rajoninis turas. Jame dalyvavo Taujėnų ir Siesikų gimnazijų, Užupio bei „Šilo“ pagrindinių mokyklų bei Pašilės progimnazijos komandos.

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų