Spausdinti šį puslapį

Senomis padangomis galima atsikratyti civilizuotai ir nemokamai

Senomis padangomis galima atsikratyti civilizuotai ir nemokamai Senomis padangomis galima atsikratyti civilizuotai ir nemokamai

Artėjant laikui keisti padangas aplinkosaugininkai primena, kaip paprastai, nemokamai ir neteršiant aplinkos jomis atsikratyti.

„Senomis padangomis užverstos pamiškės tikrai nėra mūsų krašto puošmena. Todėl norime priminti, kad yra keli patogūs ir nemokami būdai, kaip galima civilizuotai atsikratyti padangų“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Nemokamai priimti senas padangas privalo visi padangų platintojai, tarp jų ir prekybos centrai. Šiuo atveju atiduodamos padangos turi būti skirtos tam pačiam transporto priemonės tipui, o atiduodamų padangų vienetų skaičius – atitikti perkamų padangų skaičių.

Be papildomo mokesčio senos padangos priimamos jas keičiant autoservisuose. Juose nemokamai priimamos visos transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto veiklos metu susidariusios atliekos. Jei autoserviso, kuriame keičiamos padangos, ar prekyvietės, kur perkamos naujos padangos, atstovai atsisako priimti senas padangas, apie tai reikėtų pranešti regiono aplinkos apsaugos departamento Kontrolės priežiūros skyriui (Alytaus RAAD tel. 8 315 56762; Kauno RAAD tel. 8 37 320704; Klaipėdos RAAD tel. 8 46 466455, Marijampolės RAAD tel. 8 343 97804; Panevėžio RAAD tel. 8 45 581481; Šiaulių RAAD tel. 8 41 596 426; Utenos RAAD tel. 8 389 68 781; Vilniaus RAAD tel. 8 5 2102516).

Aplinkosaugininkai atliks patikrinimą, o piliečiams tokiu atveju siūloma padangas atvežti ir nemokamai palikti didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse. Paprastai šios aikštelės nemokamai priima iki penkių padangų. Prieš veždami atliekas į artimiausią aikštelę, gyventojai turėtų pasitikrinti, kiek padangų atliekų priimama būtent toje aikštelėje.

Juridiniams asmenims rekomenduojama kreiptis į padangų atliekas tvarkančią įmonę ir jas atiduoti pagal padangų atliekų perdirbimo ir panaudojimo sutartį. Informaciją apie padangas tvarkančias įmones teikia regionų aplinkos apsaugos departamentai.

Aplinkos ministerija primena, kad pagal nustatytą minimalų žalos aplinkai atlyginimo dydį už ne vietoje išmestą padangą gali tekti atlyginti daugiau kaip 140 Eur aplinkai padarytą žalą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)