Spausdinti šį puslapį

Auksinė taisyklė padėsianti išrinkti žaislus vaikams

Auksinė taisyklė padėsianti išrinkti žaislus vaikams Auksinė taisyklė padėsianti išrinkti žaislus vaikams

Atsidarant naujai žaislų parduotuvėj Elektrėnuose, FUNtastik žaislų specialistai parengę trumpą apžvalgą, padėsianti išrinkti žaislus.

Į ką reikia atkreipti dėmesį renkant žaislą vaikui? Toks klausimas kyla tiek tėvams, tiek seneliams ar krikštatėviams. Išrinkti žaislą ar dovaną vaikui gali būti sudėtinga, tačiau įveikiama užduotis. Ypač pasitelkus auksinę taisyklę, kurią primena specialistai: rinkitės žaislus tinkančius vaiko amžiaus grupei.

Žaislai yra unikali vaikystės dalis:  su žaislais mažyliai mokosi įvairių gyvenimo pamokų, lavina atmintį, mąstymą, motorinius gebėjimus, vaizduotę ir dar daugiau. Todėl renkantis žaislus reikia pagalvoti ir apie tai kas tinka vaikui, ką jis iš jų išmoks, kuo jie naudingi.

Vaikai iki 7 metų skirstomi į šias amžiaus grupes:  vaikai iki metų, nuo metų iki trijų metų, ikimokyklinio amžiaus. Pabandysime trumpai apžvelgti specialistų rekomendacijas kiekvienai iš jų.

Vaikai iki metų.

Mažyliai tik susipažįsta su aplinkiniu pasauliu, tad jiems svarbu liesti, matyti ir išgirsti. Rekomenduojama rinktis didelius, tačiau lengvus, minkštus žaislus, kuriuos lengva paimti į ranką ar apkabinti. Tokio amžiaus vaikams imponuoja ryškios spalvos, todėl verčiau rinktis spalvingus, o ne pastelinės spalvos  žaislus. Kuomet kūdikis pradeda sėdėti, galima rinktis kubus, kaladėles, dėliones, taip pat knygutes tvirtais lapais ir ryškiais paveikslėliais. Tai ir mokomoji priemonė -  knygutė su gyvūnais gali tapti pirmąją supažindinančia su gyvūnų pasauliu. Tokio amžiaus vaikams svarbu suprasti ir pažinti savo asmenį, tad žaislų kolekcijoje turėų atsirasti ir plastikinis veidrodėlis, kuriame galėtų matyti ir pažinti save.

Nuo metų iki trejų

Pirmieji žingsniai tai tik pradžia ilgo motorinių sugebėjimo lavinimo proceso. Todėl svarbu, kad vaikas žaistų, judėtų, suprastų ir jaustų erdvę. Tam puikiai tinka smėlio dėžė, mini baseinas žaidimams ir žaislai tinkantys tokioms aplinkoms (kastuvėliai, semtuvėliai, kibirai). Žaislai  turėtų būti dideli, nes su mažomis detalėmis vaikams vis dar sudėtinga. Plius, mažos detalės pavojingos – gali nuryti. Dideli blokai, įvairios dėlionės yra malonus iššūkis vaikams, o tuo pačiu ir loginio mąstymo lavinimas. Šiame amžiaus tarpsnyje svarbu supažindinti su muzikiniais instrumentais (mini būgnas, barškučiai) bei kitais kūrybą skatinančiais žaislais.

Ikimokyklinio amžiaus

Naudojant žaislus, tokius kaip lėlės, įvairūs žaisliniai įrankiai (priemonės virtuvei, statybiniai įrankiai), vaikai išmoksta gyvenimo subtilybių, bendrauti, spręsti iškilusias problemas. Įvairūs stalo žaidimai ar žaidimai skirti keliems vaikams lavina vaiko socialinius įgūdžius. Nereiktų atmesti ir robotų ar interaktyvių žaislų – supratimas apie technologijas yra svarbus šiais laikais. Dėlionės, tik jau iš mažesnių detalių, statybiniai blokai lavina koordinaciją ir pirštų judesius, o kūrybiniai darbai, tokie kaip tapyba, lipdymas plastilinu – lavina vaizduotę.

Naujoje parduotuvėje FUNtastik, Ukmergės Maximoje, rasite kūdikių prekes, žaislus, žaidimus, aktyvaus laisvalaikio praleidimo prekes, o pardavėjos-konsultantės padės išsirinkti tinkamiausią žaislą ar žaidimą bet kurio amžiaus vaikui, paaugliui ar net suaugusiajam.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)