Spausdinti šį puslapį

Advokato konsultacijos siūlomos ir už dyką

Advokato konsultacijos siūlomos ir už dyką Advokato konsultacijos siūlomos ir už dyką

Lietuvoje advokatai labai ilgai neturėjo teisės reklamuoti savo paslaugų. Advokatų reklamos tvarka įsigaliojo vos daugiau nei prieš metus. Ji  pagaliau atvėrė galimybę savo paslaugas reklamuoti ir šios srities atstovams.

Šiuo metu internetas jau mirga nuo savo paslaugas siūlančių advokatų skelbimų.

Tiksli šių paslaugų kaina priklauso nuo bylos sudėtingumo, tačiau preliminari daug kur skelbiama. Tarp savo teigiamų paslaugų advokatų biurai bene brangiausiai įvertina kasacinio skundo paruošimą bei atsiliepimo į kasacinį skundą paruošimą. Šių dokumentų parengimas gali kainuoti apie 400 ir daugiau eurų. 

Ieškinio, priešieškinio, atsiliepimo į ieškinį ar priešieškinį paruošimas klientui kainuotų apie 150 eurų. Apytikriai tiek siekia ir atstovavimo teisme įkainis, ieškinio dėl tėvystės nustatymo, tėvystės nuginčijimo paruošimas

Už ieškinio dėl santuokos nutraukimo dėl abiejų ar vieno sutuoktinio kaltės paruošimą tektų sumokėti apie 170 eurų.

Jei į advokatą ketinate kreiptis dėl santuokos nutraukimo, planuojate tikti apeliacinį skundą ar turite priekaištų savo kreditriui, advokato paslaugoms teks skirti apie 90 eurų.

Vidutiniškai tiek kainuotų sutarties dėl santuokos nutraukimo pasekmių paruošimo,  apeliacinio skundo surašymo, skolininko prieštaravimo dėl kreditoriaus pareiškimo paruošimas.

Bene pigiausiai kainuotų trumpa, nesudėtinga konsultacija advokato darbo vietoje – 10-15 eurų.
Už pareiškimo dėl santuokos nutraukimo bendru sutarimu paruošimą prašoma apie 30 eurų.  

Tiesa, advokato konsultacija gali būti ir visai nemoka. Įvairūs portalai skelbia apie nemokamai konsultacijas įvairiais teisės klausimais elektroniniu paštu. Klausimus raginama užduoti diskusijų forume pagal atitinkamą sritį.

Trumpų nemokamų konsultacijų, pasak kai kurių reklamų, galima tikėtis ir paskambinus telefonu.

Gal ne kiekvienas žino ir apie įstatymiškai sudarytą galimybė į nemokamą teisinę konsultaciją.

Teisę į nemokamą pirminę teisinę pagalbą (teisinę konsultaciją) kiekvienam teisėtai Lietuvoje gyvenančiam asmeniui garantuoja Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymas.

Asmenys, norintys gauti pirminę teisinę pagalbą, turi kreiptis į savivaldybę pagal savo deklaruotą gyvenamąją vietą.

Antrinė teisinė pagalba – dokumentų rengimas, gynyba ir atstovavimas bylose – suteikiama tik tiems įstatymiškai numatytoms socialiai remtinų asmenų grupėms. Apie reikia teirautis savo savivaldybėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)