Spausdinti šį puslapį

Namų interjere vis dažniau naudojamas klinkeris

Namų interjere vis dažniau naudojamas klinkeris. Namų interjere vis dažniau naudojamas klinkeris.

Namai – vieta, kurios intymumą ir židinį žmonės saugojo ir puoselėjo jau nuo seniausių laikų. Planuojant ir įrenginėjant gyvenamųjų pastatų vidų, tarpusavyje derinamos statybinės medžiagos, baldai, namų apyvokos reikmenys, daiktų paskirtis ir funkcionalumo galimybės.

Šiandien namų interjeras išlieka ne ką mažiau svarbus. Kuriant individualių namų, kotedžų, loftų, butų ar net vasarnamių vidaus dizainą, ieškoma netradicinių, įdomių sprendimų.

Pasaulyje jau kuris laikas vyraujant ekologiškumo madai, namų interjeruose vis dažniau naudojamos natūralios statybinės ir apdailos medžiagos. Viena iš jų – klinkeris. Kokiomis savybėmis pasižymi krinkeris ir kaip ši medžiaga gali būti panaudota namų interjere?

Ypatinga gamybos technologija

Klinkeris – tai itin aukštos temperatūros krosnyse kaitintas tam tikrų rūšių molis, kuris maišomas tik su natūraliomis medžiagomis, vandeniu, nenaudojant jokių cheminių sudedamųjų dalių.

Speciali klinkerio gamybos technologija suteikia šiai medžiagai išskirtinį tvirtumą ir atsparumą bet kokiems aplinkos poveikiams, pavyzdžiui, druskoms, purvui, karščiui, šalčiui ir pan.

Klinkeris taip pat apibūdinamas kaip ilgaamžė medžiaga, todėl dar mūsų senelių statytų namų klinkeriniai stogai ar fasadai šiandien tebeišlikę geros būklės. Prieš daug metų vertintas klinkeris, šiandien vis dažniau naudojamas ne tik dengiant stogus keraminėmis, klinkerio, čerpėmis ar ant pastato sienų klijuojant klinkerines plyteles, bet ir įrengiant namų vidų. Klinkeris interjerui suteikia natūralumo, subtilios estetikos, jaukumo ar net skandinaviško minimalizmo prieskonį.

Spalvų ir paviršių įvairovė

Nusprendus savo namų interjere naudoti klinkerio plytas ar plyteles, jų ilgai ieškoti nereikės. Ne vienas gamintojas dabar siūlo pačių įvairiausių spalvų, paviršių, dydžių bei storių klinkerio produkciją. Bene vienas populiariausių –raudono atspalvio klinkerines plytas ir plyteles dabar ima keisti gelsvas, rudas ar juodas klinkeris. Tūkstančiai natūralių spalvų tonų bei margumų puikiai dera prie medžio ar metalo baldų, kitų namų detalių.

Klinkeris interjerui suteiks paprastumo, lengvos monotonijos arba, priešingai, – taps dominuojančiu erdvės elementu. Nuo pačių mažiausių iki didesnių dydžių – klinkerio gaminiai lengvai tvirtinami prie sienų paviršių.

Klinkeris interjerui – neribotos galimybės visose erdvėse

Puikios techninės savybės ir subtili estetika išskiria šią medžiagą iš kitų ir suteikia galimybę klinkerio plytas ar plyteles naudoti kambariuose.

Iki šiol klinkeris dažniausiai naudotas virtuvės sienų bei vidaus židinių apdailai. Tačiau pastaruoju metu populiarėja originalus pasirinkimas: vonios, miegamojo ar svetainės sienas ar jų dalį išklijuoti klinkeriu. Atsparios drėgmei klinkerinės plytelės ne tik apsaugo vonios sienas, bet ir išskiria šią zoną iš neįdomių vonios kambario interjerų. Minimalizmo mėgėjams dekoravus svetainės ar miegamojo patalpą klinkerio plytomis juntama  visada madinga estetika.

Kad ir kokių spalvų ar paviršių bebūtų klinkeris, jis interjerui suteikia prieš tai dar nematytą, modernią išvaizdą. Dėl savo patvarumo ir natūraliai atrodančių paviršių, klinkerio gaminius lengva derinti prie įvairaus stiliaus baldų, audinių. Truputis fantazijos ir kantrybės renkantis klinkerio plyteles ar plytas ir jūs susikursite namus, kuriuose bus gera visada.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)