Interneto svetainių revoliucija versle

Interneto svetainių revoliucija versle Interneto svetainių revoliucija versle

Įmonės tinklapis yra geriausiai matomas pačios įmonės atspindys. Šiandien jis yra jau patikrinta paspirtis verslui ir būdas pagerinti daugybę veiklos rodiklių – be jokių ekstra išlaidų interneto puslapis atstovauja tiek vietinėje, tiek globalioje erdvėje.

Taip pat, jis yra vieta reklamai, traukos vieta naujiems klientams ir verslo partneriams bei priemonė jiems iš arčiau susipažinti su jumis. O kai kuriais atvejais – galimybė vystyti prekybą mažinant gretutinius kaštus.

Vienas tinklapis, prie kurio nereikia nuolat budėti, turi daugybę naudingų funkcijų. Ką reiškia atsainus požiūris į šiuolaikines tendencijas ir verslo praktikas? Tai, be abejo, iš panosės nugriebtas pelnas. Vis dėlto šiandien, nors ir su šiokia tokia nuostaba, dar galima išgirsti apie tai, jog turėti tinklapį yra mados, bet ne naudos reikalas. Tačiau ar tai galima laikyti rimtu faktu?

Visgi akivaizdus judėjimas pirmyn, įmonių, žengiančių į interneto erdvę, daugėja. Sulig tuo interneto svetainių kūrimas tampa dažnai ieškoma paslauga. Prieš renkantis kūrėjus, išmintinga susipažinti su jų atliktais darbais, bent jau jų vizualiniu patrauklumu. Šiandien tinklapių daugybė, tad išlaikyti kūrybingumą kiekvienu atskiru atveju yra didelė vertybė. Tai daugiasluoksnis, ne vienadienis darbas, tiesa, ir rezultatus jis dovanoja ilgalaikius. Nesvarbu koks įmonės dydis, kokia jos veiklos specifika, ar pradėjote veikti tik šiandien ar jau esate senbūvis – interneto privalumas tas, jog jis sulygina mastelius.

Tinklapis iš tikrųjų yra tarsi jūsų biuro ar parduotuvės analogas virtualioje erdvėje, tačiau virtualus jo pobūdis neturėtų nukreipti jūsų ta neigiama kryptimi, jog tinklapis yra mažiau svarbus. Galbūt netgi priešingai – dauguma žmonių šiandien yra interneto vartotojai ir ieško būdų įgyti informacijos ar įsigyti prekių per daug nesivargindami ir nepajudėdami iš vietos. Tiesa, fizinis biuras ar parduotuvė turi tiesioginio kontakto privalumą. Bendraudami su lankytojais ir klientais nuolat, jūs galite sužinoti jų nuotaikas, vertinimus, lūkesčius, nuomonę apie jus, ir tai, kas juos tenkina, ko jie stokoja.

Tačiau ir interneto tinklapis neatima šios galimybės, nepaisant to, jog kai kurie ją pamiršta ar ignoruoja. Puslapių kūrimas, programavimo paslaugos yra atsakingas ir sudėtingas procesas, tačiau profesionali paslauga leis įdiegti į tinklapį komunikacijos galimybes. Tai ir paieškos sistema, komentarų funkcija, forumas, blogas, balsavimas – ne viskas kiekvienu atveju yra reikalinga, tačiau tai tik paryškina, kiek svarbu yra rasti tinkamus autorius savo tinklapiui. Žinoma, jas turint, svarbu būti atliepiam savo klientams – laiku atsakyti į jų komentarus ir pastabas.

Kaip trumparegiška yra egzistuoti be interneto tinklapio, lygiai taip pat iš naudos perspektyvos nepateisinama yra apleistas tinklapis, kuomet jis turėtų koja kojon žengti su jūsų verslu, nes tai organizmas, privalantis evoliucionuoti.

Tinklapiui reikalingas palaikymas, jo techninio darbingumo ir informacinio aktualumo priežiūra ir plėtojimas. Tai reiškia, jog 24 valandas per parą jis turi operatyviai dirbti jūsų vardu ir ne bet kam, o jums. Operatyus sisteminių trikdžių šalinimas ir jų prevencija, kaip ir tekstinio ir grafinio turinio pildymas ir atnaujinimas tinklapyje – visa tai taip pat svarbu, kaip ir pats tinklapio startas, pradžių pradžia. Jei tinklapis ilgą laiką apmiręs ar dar blogiau – jame pateikiama tikrovės neatitinkanti informacija, akivaizdu, kad naujiems, o ilgainiui ir seniems lankytojams nebeliks tikslo čia lankytis. Tinklapiui neužtenka veikti, jūsų tikslas turėtų būti, jog jis veiktų stabiliai ir naudingai. Trūkumai nuostolingi ir netruksite tai pastebėti, tad geriausia yra užbėgti jiems už akių.

Kaip sunku įsivaizduoti įmonę be tinklapio, taip dar sunkiau – be reklamos. Reklama internete yra vienas galingiausių įrankių pritraukti pasisekimą. Pastaraisiais dešimtmečiais kitos reklamos terpės – spauda, televizija, radijas – nuosekliai užleidžia vietas interneto galimybėms. Per reklamą kuriamas žinomumas ir formuojamas teigiamas įvaizdis, o tai padeda palinkti į jūsų pusę tvirtai neapsisprendusiems. Dėmesys, interesas, noras, veiksmas – efektyvi reklama privalo pakurstyti tai vartotojų tarpe jūsų prekės ženklo link.

 

Pranešimą parengė - bendra.lt ir astramachinery.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų