Spausdinti šį puslapį

3 klaidos, kurias daro norintys parduoti nekilnojamąjį turtą

3 klaidos, kurias daro norintys parduoti nekilnojamąjį turtą 3 klaidos, kurias daro norintys parduoti nekilnojamąjį turtą

Nekilnojamo turto pardavimas daugeliui paprastų žmonių nėra įprastas užsiėmimas. Statistinis lietuvis per gyvenimą pakeičia 2-3 būstus, tad ir natūralu, jog prireikus parduoti namą ar butą su viskuo susiduriama pirmą kartą, o ir klaidų dėl to pasitaiko.

Todėl šiandien aptarsime keletą esminių klaidų, kurias daro nekilnojamą turtą savarankiškai (ne per agentūras) parduodantys lietuviai ir patarsime kaip šių klaidų išvengti.

Klaida: skurdus skelbimo tekstas

Žinoma, ne visi gimę rašytojais, kurie gali sukurti poemą arba bent jau apysaką apie savo nuostabų parduodamą namą ar butą, tačiau reikėtų susikaupti ir suregzti  daugiau nei vieną neišsamų sakinį „Parduodamas 2 k. butas, daugiau info – telefonu“. Jei sunku rašyti sklandžiais sakiniais, galima visuomet rašyti sausais faktais, punktais – tai taip pat naudinga pirkėjui bandančiam suprasti ką jūs iš tikro parduodate. Papasakokite apie buto išplanavimą: ar yra balkonas, „tamsus kambarėlis“, ar vonia sujungta su tualetu ar atskira, ar yra pereinamų kambarių ir pan. Nepamirškite ir būsto privalumų: šviesūs, saulėti kambariai, tylūs, nes langai į kiemo pusę, nedidelės šildymo sąskaitos ar ramūs kaimynai.

Klaida: nėra nuotraukų arba jos nekokybiškos

Geriau vieną kart pamatyti, nei dešimt perskaityti. Todėl negailėkite nuotraukų, kurios iliustruotų jūsų nekilnojamo turto skelbimą. Kuo didesnis būstas – tuo daugiau nuotraukų, tad, pavyzdžiui, namų skelbimai paprastai iliustruojami gausiausiai, nes reikia nepamiršti ir pagalbinių patalpų – garažo, katilinės, sandėliuko, kurie yra neatsiejama namo dalis. Nepamirškite nufotografuoti ir namo išorės, aplinkos, galbūt net įdomesnių kaimyninių objektų. Kokybiškas nuotraukas galima padaryti ir su mobiliuoju telefonu, bet visuomet daugiau naudos yra, kuomet fotografuoja bent minimalius fotografijos pagrindus turintis žmogus su profesionalesniu fotoaparatu. Blogiausiu atveju, fotografuokite dieną su įjungta šviesa – išvengsite šešėlių ir tamsių kampų, nuotraukos bus šiltesnės.

Klaida: netvarkingi namai

Nors pirkėjai neperka jūsų šiukšlių besimėtančių ant valgomojo stalo, tačiau jų matymas tikrai nesukelia pasitikėjimo būstu ir jo šeimininkais. Gali susidaryti įspūdis, kad jei šiukšlės ant žemės, tai ir nematoma namų pusė nėra netvarkinga, namai neprižiūrėti. Todėl tiek prieš fotografuojant pardavimo skelbimui, tiek prieš atvykstant pirkėjams apžiūrėti būstą visuomet susitvarkykite: nuvalykite dulkes nuo paviršių, išplaukite grindis, surinkite išsimėčiusius daiktus, išneškite šiukšles, išvėdinkite kambarius. Priimkite potencialius pirkėjus kaip savo namų svečius – jei jie jausis jaukiai, didesnė tikimybė, jog parduosite būstą.

Patarimais dalinasi NT portalas Nekilnojamasturtas.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)