Spausdinti šį puslapį

Kodėl vengtina siųsti velykinius margučius?

Siunta Siunta

Artėjant šv. Velykoms didėja Lietuvos paštu gaunamų ir siunčiamų siuntų srautas. Tradiciškai prieš didžiausią pavasario šventę pašto siuntų padaugėja beveik penktadaliu.

Lietuvos paštas ragina gyventojus nedelsti ir jau dabar siųsti sveikinimus šv. Velykų proga bei primena apie draudžiamus paštu siųsti daiktus, tarp jų ir velykinius margučius.

Lietuvos paštas primena, kad gyventojai, pageidaujantys, kad sveikinimai šv. Velykų proga laiku pasiektų adresatus, turėtų kuo skubiau išsiųsti savo pašto siuntas. Jei siunta bus siunčiama į užsienį, rekomenduojama jau dabar suskubti į paštus.

Velykiniu laikotarpiu siuntų srautas padidėja apie 20 proc. – išauga tiek siunčiamų, tiek gaunamų siuntų skaičius. Daugiau pašto siuntų išsiunčiama bei gaunama iš užsienio šalių, ypač Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, kaimyninės Lenkijos ir Latvijos bei šalių, kuriose susitelkusios gausios lietuvių emigrantų bendruomenės.  

Lietuvos paštas atkreipia gyventojų dėmesį, kad paštu siųsti leidžiama ne visus daiktus. Pašto siuntose griežtai draudžiama siųsti sprogiąsias (pvz., oro pagalves), degiąsias, radioaktyviąsias, toksines ir kitas pavojingas medžiagas, sprogstamuosius įtaisus (taip pat ir deaktyvuotus, neutralizuotus), šaunamuosius ginklus, jų kopijas ar imitacijas, žiebtuvėlius, magnetikus. Vertybinius popierius, juvelyrinius papuošalus ir kitas brangenybes galima siųsti tik įvertintosiomis (apdraustosiomis) pašto siuntomis.

Taip pat Lietuvos paštas ragina vengti pašto siuntose siųsti greitai gendančius maisto produktus. Primename, kad kiekviena užsienio šalis taiko atskirus ribojimus maisto produktams, pavyzdžiui, kavai, šokoladui ir kitiems saldumynams, pieno produktams. Į daugelį užsienio šalių draudžiama siųsti kiaušinius, todėl pašto siuntose rekomenduojama nesiųsti svarbiausio šv. Velykų atributo – margučio. Draudžiamų daiktų sąrašą pagal atskiras užsienio šalis galima rasti Lietuvos pašto internetiniame tinklalapyje www.lietuvospastas.lt.

Norint, kad siunta saugiai ir kokybiškai būtų pristatyta adresatui, svarbu pasirūpinti tinkama jos pakuote. Lietuvos paštas primena, kad siunčiant registruotąsias siuntas Lietuvos teritorijoje galima sekti siuntos judėjimo kelią, taip pat  ją surasti, jeigu pasimestų.


Reklama: siuskpigiau.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)