Spausdinti šį puslapį

Kol Lietuva dar neišnyko

Iš kairės: LPSK generalinė sekretorė Janina Matuizienė, Ukmergės profesinių sąjungų bendrijos pirmininkas Vincentas Banikonis, LPSK projektų vadovė Danutė Šlionskienė susitikime su ukmergiškiais. Autorės nuotr. Iš kairės: LPSK generalinė sekretorė Janina Matuizienė, Ukmergės profesinių sąjungų bendrijos pirmininkas Vincentas Banikonis, LPSK projektų vadovė Danutė Šlionskienė susitikime su ukmergiškiais. Autorės nuotr.

Pasikalbėti apie socialinį bendradarbiavimo modelį Ukmergės profesinių sąjungų bendrija pasikvietė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) generalinę sekretorę Janiną Matuizienę ir LPSK projektų vadovę Danutę Šlionskienę.

Viešnios aktyviai bendradarbiauja teikiant pataisas naujai ruošiamam socialiniam modeliui, dalyvauja susitikimuose su užsienio šalių profsąjungos aktyvistais. Seimas jau pradėjo svarstyti visiems aktualų naująjį Darbo kodeksą, tačiau, pasak J. Matuizienės, svarstymas vyksta vangiai, Seimo nariai neįsigilinę į socialinio modelio esmę, netgi sumaišė du pateiktus projekto variantus...

Profsąjungų atstovai pasiūlė įrengti ekranus miestelių aikštėse, kad visi norintys matytų posėdžiaujančius Seimo narius, tačiau tai supykdė seimūnus, net ir valdančiosios koalicijos narius. „Su socialdemokratais vienoje eisenoje neisim“, – pareiškė viešnios.

Generalinė sekretorė palygino Pabaltijo šalių rodiklius. Minimali alga, vidutinis darbo užmokestis, pensijos dydis Lietuvoje iš visų trijų šalių yra mažiausias. Austrai atšaukė savo ambasadas iš Baltijos šalių, nes šalys nėra patrauklios investuoti. Lietuvos profsąjungų lyderiai kelia klausimus dėl Seimo ir Vyriausybės švaistomų lėšų: per didelio ministerijų skaičiaus, dėl kvalifikacijos kėlimo ministerijų klerkams, dėl išeitinių išmokų Seimo nariams.

Mūsų respublika pagal aukštąjį išsilavinimą turinčių moterų skaičių tarp Europos šalių užima pirmąją vietą, tačiau mokslus baigusios moterys negali rasti darbo. Migracija naikina Lietuvą.

Apie problemas savo kolektyvuose kalbėjo ir Ukmergės profesinių sąjungų bendrijos nariai.

Zita BATAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)