Spausdinti šį puslapį

Kaip išsirinkti pigiausią greitąją paskolą

Pinigai Pinigai

Šiuo metu bent keli šimtai tūkstančių lietuvių jau yra išbandę greitos paskolos paslaugą. Esant tokiai paklausai, nenuostabu, kad savo paslaugas siūlo net kelios dešimtys skirtingų greitojo kredito internetu tiekėjų. Tokioje gausybėje pasiūlymų - sudėtinga išsirinkti geriausią iš jų. Jūsų pasirinkimas yra apsunkinamas ir specifinėmis greitųjų paskolų savybėmis - trumpu paskolos terminu, įvairiomis akcijomis bei neeiline terminologija, kuria išreiškiama paskolos kaina (palūkanos). Geriausią paskolą galėsite išsirinkti tik tuomet, kai suprasite visus pateiktų pasiūlymų niuansus.

Priešingai komercinių bankų teikiamoms vartojimo paskoloms, didžioji dalis greitojo kredito kainos nesusideda iš palūkanų įmokų. Lietuvos Bankas yra nustatęs tokio kredito kainos "lubas", kurios susideda iš dviejų pagrindinių dalių: palūkanų normos ir administracinių mokesčių. Bankai, teikiantys greitąsias paskolas, gali manevruoti šiomis paskolų kainos sudedamosiomis dalimis, bet neperžengdami įstatymu nustatytų ribų. Tai reiškia, kad bandant pasiskolinti internetu, Jums neužtenka pažiūrėti tik į siūlomos paskolos palūkanų normą, nes ji paprasčiausiai gali būti apgaulinga. Nesunku surasti tarp greitas paskolas siūlančių bankų tokių, kurių pasiūlymai turi palyginus mažas palūkanas, bet galutinė kaina - didesnė nei kitų. Taip atsitinka dėl "užslėptų" administracinių mokesčių, kurie nėra akivaizdžiai matomi teikiamuose pasiūlymuose.

Dėl šios priežasties bankai privalo pateikti informaciją tokioje formoje, kuri atspindėtų bendrą siūlomos paskolos kainą. Tokią informaciją rasite po paslaptingai skambančiu akronimu: BVKKMN.

Kadangi šio rodiklio tikslas yra aprėpti ir atvaizduoti visas su kreditu susijusias išlaidas, į jį įeina ne tik jau minėtos palūkanų normos bei administraciniai mokesčiai, bet ir smulkesnės išlaidos kitų mokesčių formoje. Jis parodo galimą greitosios paskolos metinį mokestį. Atkreipkite dėmesį, kad šis rodiklis nebūtinai parodo realias jūsų išlaidas paskolai procentinėje išraiškoje. Užuot, jis parodo kiek jums potencialiai reikėtų mokėti per metus, nepriklausomai nuo to, kokia yra Jūsų norimos paskolos sutarties trukmė.

Dėl aukščiau išvardintų priežasčių, šis rodiklis turėtų būti naudojamas ne kaip indikacinis, bet kaip palyginamasis. Tai yra, jums reikėtų jį naudoti palyginti pasiūlymus tarp skirtingų kreditorių, teikiančių greitas paskolas internetu. Tik būkite atidūs: tam kad Jūsų palyginimas būtų tikslingas, būtinai pasirinkite vienodas paskolų sumos ir trukmės vertes. Kitu atveju jūsų palyginimas nebus tikslingas ir galite apsirikti besirinkdami geriausią pasiūlymą. Jūsų informacijai paminėsime, kad šiuo metu maksimali BVKKMN riba, kurios joks kredito tiekėjas negali peržengti yra nustatyta ties 200 procentų.

Minėjome, kad šis rodmuo neparodo tikrosios Jūsų norimos paskolos kainos. Deja, bet konkretaus rodiklio, kuris parodytų konkrečią kainą procentinėje išraiškoje, šie bankai nepateikia ir nėra įpareigoti tą daryti. Jie pateikia tik realią piniginę išraišką tos sumos, kurią Jums reikės grąžinti bendrai. Esant reikalui, jums reikės pačiam (-iai) apsiskaičiuoti procentinę išraišką. Tą galite padaryti tiesiog padalinę visus sutartyje nurodytus mokesčius iš pasiskolintos sumos.

Tokie skaičiavimai nėra vienintelis žingsnis, kurį privalote atlikti renkantis kur pasiimti greitą paskolą internetu. Dar būtinai turite atkreipti dėmesį į tai ar paskolos nėra suteikiamos su ypatingais pasiūlymai. Yra du pagrindiniai ypatingų pasiūlymų tipai: pirma paskola nemokamai bei paskola be palūkanų iki 3 mėnesių. Nėra nė menkiausios abejonės, kad pirmasis pasiūlymas yra geresnis. Tik kad ne tiek jau daug bankų jį pateikia klientui. Galime išsireikšti taip: jei turite galimybę gauti pirmą paskolą nemokamai - taip ir padarykite. Bet jei tame banke, kuris teikia tokį pasiūlymą jau esate pasiskolinę ir jokios akcijos jums negalioja, prieš jus yra du keliai. Vienas iš jų - bandyti gauti paskolą ten, kur galima nemokėti palūkanų nurodytą kiekį mėnesių. Kitas - bandyti susirasti artimą žmogų, kuris savo vardu pasiskolintų ten, kuris suteikiama nemokama paskola ir pinigus perleistų jums. Šis kelias yra daug geresnis, jei galite surasti patikimą žmogų, kuris taip pat pasitikėtų jumis. Juk jam nieko mokėti nereikės. Tik pasistenkite paskolą grąžinti laiku, nes nuo nuobaudų vėluojant grąžinti kreditą neapsaugos net ir tokios akcijos.

Visiškai tikslingam palyginimui dar galėtumėte palyginti ir papildomų paslaugų kainas. Tai gali būti aktualu jei prireiks prasitęsti paskolos terminą vėluojant atlikti įmoką ar prireiks papildomų pinigų. Bet kiek grubesniam, bet vis tik tikslingam palyginimui turėtų užtekti ir aukščiau pateiktų patarimų.


vartojimo paskola

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)