Spausdinti šį puslapį

Seimas atšaukė priverstinį gyvūnų ženklinimą

Seimas atšaukė priverstinį gyvūnų ženklinimą Seimas atšaukė priverstinį gyvūnų ženklinimą

Šiandien, birželio 23-ąją, Seimas priėmė Darbo partijos frakcijos teiktą Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo atsisakyta nuo sausio 1 d. Lietuvoje įvesto priverstinio gyvūnų ženklinimo.

Pataisomis, kurioms pritarė 53 Seimo nariai, numatoma, jog mikroschemomis ženklinti bei registruoti Gyvūnų augintinių registre reikės tik iš Lietuvos teritorijos išvežamus ir į ją įvežamus šunis, kates, šeškus. Tą padaryti turės ir minėtų gyvūnų veisėjai bei pavojingų šunų veislių savininkai.

„Nuo sausio 1 d. įsigaliojusi nuostata privalomai ženklinti visus gyvūnus visuomenėje sukėlė diskusijų audrą. Daugelis žmonių, ypatingai vyresnių ir gyvenančių atokesnėse Lietuvos vietovėse, išreiškė nepasitenkinimą šiuo sprendimu, nes ženklinimo procedūra yra papildoma finansinė našta gyvūnų augintojams. Taigi šiandien Seimas priimdamas mūsų teiktas pataisas žmonėms, kurie nėra veisėjai, neaugina pavojingų veislių šunų ir neveža augintinio už Lietuvos teritorijos ribų, paliko teisę savanoriškai nuspręsti, ar jie nori ženklinti savo augintinį, ar ne“, – teigia projekto iniciatorius, Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Anot Seimo nario, šiuo metu Lietuvoje įvestas priverstinis gyvūnų ženklinimas – tai pirmas žingsnis į visuotinį gyvūnų apmokestinimą.

„Džiaugiuosi, jog Seimo nariai pagalvojo apie žmones, nes priverstinis gyvūnų ženklinimas mikroschemomis būtų tikrai gerokai pratuštinęs jų kišenes. Juk nėra nustatyta kainų lubų, procedūra kainuoja nuo 15 iki 30 eurų, o kur dar kelionė iki artimiausios veterinarijos klinikos? Be to, vieno gyvūno paženklinti neužtenka, jei augintis atsivestų palikuonių, jiems taip pat tektų privalomai diegti mikroschemas“, – sako K. Daukšys.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)