Spausdinti šį puslapį

Ar Jūs pasiruošę skolintis?

Ar Jūs pasiruošę skolintis? Ar Jūs pasiruošę skolintis?

Pritrūkus pinigų imame galvoti apie galimybes jų iš kur nors gauti. Vieni svarsto apie savo turimo turto pardavimą, kiti tokio neturi, todėl ieškosi papildomo uždarbio, o dar kiti galvoja apie paskolą.

Visi metodai turi savo žavesio ir gali būti geriausiu pasirinkimu Jums, tačiau jei renkatės paskolos internetu variantą užduokite sau klausimą, ar Jūs pasiruošę skolintis?

Pasiruošimu skolintis galima laikyti daug ką, tačiau pats pirmiausias darbas – įvertinti savo pajamų ir išlaidų santykį. Būtent skirtumą reikėtų vertinti, o ne pačias pajamas, nes vienas gaudamas 500 eurų pajamų per mėnesį gali laisvai disponuoti didesne lėšų suma nei kitas, gaunantis dvigubai daugiau – 1000 eurų. Tai priklauso nuo įvairių įsipareigojimų. Todėl dar kartą primename įvertinti ir išlaidas, o 40 proc. riba, kuri nustatyta kaip privaloma visoms paskoloms, yra tik vienas iš orientacinių saugiklių, toli gražu netinkamas visiems.

Vertinkite ir nereguliarias išlaidas

Labai sunku, tačiau būtina įvertinti ir tokias išlaidas, kurių iš anksto nesame numatę. Tai yra automobilio remonto kaštai, nauji batai ar dantų taisymas. Kiek tai kainuos iš anksto nežinome, tačiau žvelgdami į praeitį galime apytiksliai apskaičiuoti. Jei rūbų neperkame kas mėnesį, bet per metus išleidžiame tam tikrą sumą, tai reikėtų ją padalinti kiekvienam mėnesiui. Taip pat ir su automobilio eksploatacija – padangas keičiame du kartus per metus (tiesa, ne kas kartą jas perkame), tad ir išlaidas reikėtų sudėti ir padalinti iš 12 – taip bus paprasčiau orientuotis, kiek laisvų pinigų Jums lieka kas mėnesį.

Deja, ne visas išlaidas galime net nuspėti, tad kartais nutinka taip, jog netikėtai nelieka pinigų kredito įmokoms ar kitoms išlaidoms. Verta apie tai pagalvoti dar prieš skolinantis ir rinktis tokią paskolą, kurios sutartyje yra numatytas įmokų mokėjimo atidėjimas. Tai gali palengvinti Jūsų situaciją netikėtai sumažėjus pajamoms ar susidūrus su neišvengiamomis išlaidomis. Tačiau tai gali ir pabranginti kreditą ar apriboti pasirinkimą. Verta paminėti, kad neretai kreditai internetu yra suteikiami nemokamai – jei iš to kreditoriaus skolinatės pirmą kartą.

Pamėginkite atsidėti pinigų

Kuomet žinote, kad artimiausiu metu kreipsitės dėl paskolos pamėginkite keletą mėnesių atsidėti tiek pinigų, kiek teks kas mėnesį mokėti įmokų su palūkanomis. Taip galėsite įvertinti kaip stipriai apsunkinama Jūsų finansinė padėtis dėl įsipareigojimo paskolos davėjui. Jei didesnių rūpesčių atidėti pinigus nekyla – puiku, galite drąsiai skolintis, tačiau jei tai Jums sukelia abejonių – dar kartą apsvarstykite paskolos būtinybę, galbūt dar vertėtų palaukti, o galbūt Jums reikėtų rinktis ilgesnį paskolos terminą ar skolintis kiek mažiau.

Sprendimas – tik kartu su šeimos nariais

Net jei turite galimybę skolintis be kito šeimos nario sutikimo verčiau pasitarkite. Kartais individualūs sprendimai atneša daugiau žalos nei naudos, sukelia ne tik finansinių problemų, bet ir skatina įtampą namuose, mažina pasitikėjimą vienas kitu (ypač jei tampa sunku paskolą grąžinti). Tuo tarpu skolindamiesi kartu galite rasti ir geresnių pasiūlymų, ir naujų galimybių. Visgi, pastaruoju metu skolintis be šeimos narių sutikimo tampa vis sunkiau.

Jei nusprendėte, kad esate pasiruošę skolintis ir paskola Jums atneš daugiau naudos nei gali sukelti žalos – puiku. Tokiu atveju Jums tikrai verta skolintis savo svajonėms įgyvendinti, jei tik jos to vertos. Visgi, kartais pasiskolinama tokiems pirkiniams, dėl kurių pirkimo vėliau gailimasi, tad tai jau kitas klausimas – ar verta skolintis? Jei visgi matote, kad pasiskolinti Jūsų finansinė padėtis leidžia, o paskolos priežastis yra tikrai verta dėmesio – nebijokite įsipareigoti, laiku mokėkite įmokas ar spręskite iškilusias problemas – tai padės Jums sėkmingai žengti pirmyn, atvers naujas galimybes.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)