Spausdinti šį puslapį

Apgaulingos žinutės – į mobilųjį telefoną: kaip apsisaugoti?

Apgaulingos žinutės – į mobilųjį telefoną: kaip apsisaugoti? Apgaulingos žinutės – į mobilųjį telefoną: kaip apsisaugoti?

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) įspėja vartotojus būti budrius ir nereaguoti į melagingus telefono skambučius ar telefonu gautas trumpąsias žinutes (SMS) iš nežinomo numerio ir su neaiškiu tekstu.

RRT dažnai gauna informaciją iš vartotojų apie gautas SMS žinutes su tekstu: „Skubus! Paskambink man dabar“ ar panašiai. Žinutės siunčiamos iš telefono numerio, prasidedančio kodu +257.

Šis tarptautinis kodas priklauso Burundžio Respublikai (Afrika) ir standartinė tarptautinio skambučio kaina, skambinant iš įvairių Lietuvos viešojo telefono ryšio paslaugų teikėjų tinklų, svyruoja nuo 5 iki 10 Lt su PVM už minutę. RRT perspėja, kad numeriais, iš kurių buvo gautos SMS, gali būti teikiamos ir padidinto tarifo paslaugos. Tokiu atveju sąskaita padidėtų neprognozuojamai.

Tokiomis žinutėmis siekiama išprovokuoti jas gavusius žmones skambinti į nurodytus telefono ryšio numerius. Siekiant išvengti didelių sąskaitų, būtina įsitikinti, ar siuntėjo prašomi atlikti veiksmai nesukels nepageidaujamų pasekmių.

Rekomenduojama geriau neatsakyti į iš nežinomų asmenų gautas žinutes ir jas nedelsiant ištrinti, kad nebūtų paskambinta atsitiktinai.

Tačiau kartais taip pasielgti sunku dėl tam tikrų aplinkybių. Pavyzdžiui, jei laukiate svarbaus pranešimo, tačiau nežinote iš kokio telefono jis bus išsiųstas.

Telefono patikimumą galima patikrinti internetinėje svetainėje adresu https://lt.digcaller.com.

Jums skambina nežinomas numeris? Nežinote kas atsiuntė SMS žinutę? Būtent šioje svetainėje galima tai išsiaiškinti. Tai – didžiausia telefonų duomenų bazė Lietuvoje!

Šioje bazėje turime 17 000 000 lietuviškų telefono numerių ir kiek daugiau nei 100 000 vartotojų atsiliepimų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)