Spausdinti šį puslapį

Geras pasirinkimas – čerpių danga

Geras pasirinkimas – čerpių danga Geras pasirinkimas – čerpių danga

Nutarus keisti stogą stogo dangos pasirinkimų šiais laikais yra labai daug ir įvairių.

Vienas iš stogo dangos pasirinkimų – čerpių danga.

Gamintojai jų siūlo kelių rūšių. Keraminės čerpės yra gaminamos iš išdegto molio, betoninės – iš cemento, vandens ir smėlio taip pat jų gamybai naudojamas skaldyto akmens skalūnas.

Gamintojai siūlo daugybės spalvų, įvairių formų ir išskirtinio dizaino čerpes namo stogui ir fasadui. Ši produkcija turi atitikti kokybės reikalavimus, kurie privalomi Europos Sąjungos šalyse. Paprastai čerpėms suteikiama nuo 30 iki 100 metų garantija.

Pigiausios yra betoninės čerpės. Taip yra todėl, kad jų gamyba yra itin paprasta. Betoninės stogo čerpės yra puikus pasirinkimas, norint kurti klasikinį pastato stilių.

Šie stogai unikalūs tuo, kad čerpes galima lengvai pakeisti jei pavyzdžiui nuo vėtros ar kokios kitos stichinės nelaimės dalis čerpių sudužo ar buvo pagadintos. Tokiu atveju ateityje naujo stogo dengimas kainuotų pigiau.

Kita čerpių grupė – keraminės čerpės. Jos būna lygios, banguotos, žvyninės, įgaubtos. Gaminamos ir skirtingų paviršių – pusiau blizgios, glazūruotos arba matinės.

Suskaičiuoja šimtai spalvų čerpių, kurias gamina ir parduota šią veiklą plėtojančios įmonės.

Labai įvairūs ir parduodamų čerpių matmenys. Jie gali būti ir dideli ir nedidukai. Klojant stogą į vieną kvadratinį metrą telpa nuo 10 iki 70 vienetų čerpių. Taigi kiekvienas pasirinks jam tinkamą keraminių čerpių dangą.

Ja galima dengti ne tik gyvenamus namus, be įvairius kitus statinius ar pavėsinės. Ekspertų teigimu, keraminės čerpės yra atsparios karščiui, šalčiui, drėgmei.

Kaip gaminamos čerpės? Ši danga gaminama iš subrandinto, sumalto, išspausto ir išdegto molio.

Įvairių gamintojų čerpės vienos nuo kitų skiriasi molio riebumu, jo sumalimo smulkumu ir kitais parametrais.

Dar vienas pasirinkimas renkantis stogo dangą – akmeniniai stogai. Šios dangos būna pilkos arba rausvai pilkos, žalsvai pilkos spalvos. Skalūno čerpės paviršius neapdorotas, tad tokie stogai nėra blizgūs. Įdomus pasirinkimas – metams bėgant truputi rūdijančios čerpės. Tokie stogai atrodo labai autentiški.

Akmeninių stogo dangų kaina nėra didesnė, nei kitų keraminių stogo dangų rūšių, bet montavimas kiek sudėtingesnis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)