Internetinės parduotuvės įgyja vis didesnį populiarumą

Pirmoji internetinė parduotuvė Lietuvoje buvo įkurta 2003 metais. Joje buvo prekiaujama buitine technika, tačiau parduotuvės įkūrėjai negalėjo džiaugtis sėkme. Buvo nuperkama vos po vieną prekę per savaitę, tad teko nueiti tikrai ilgą kelią, kol internetinė prekyba išpopuliarėjo.

Šiandien maždaug trisdešimt procentų Lietuvos gyventojų per metus bent kartą apsiperka internetinėse parduotuvėse, ir tai tikrai nestebina – juk rinktis dabar tikrai turime iš ko. Palanku tai, kad atsiskaityti už prekes galima ir tuomet, kada prekės yra pristatomos, o netikusias prekes galima grąžinti per pardavėjų nustatytą laikotarpį. Nors anksčiau pirkėjus itin gąsdino apsipirkimo rizika, tačiau šiandien suprantama, kad tikrai nėra ko baimintis.

Prekyba paspartėja prieš šventes

Elektroninės parduotuvės B-a.eu vadovas Darius Šilkus teigia, kad prieš šventes pirkėjų srautas padidėja, o jų perkamų prekių krepšelio vertė taip pat tampa didesnė. Populiariausios prekės prieš šventes – tai kvepalai, kosmetika, žaislai, smulki buitinė technika. Internetinėse parduotuvėse perkant dovanas galima sutaupyti ne taip ir mažai laiko, ir galima išvengti streso apsiperkant fizinėse parduotuvėse.

Vidutinė krepšelio suma tampa vis didesnė

2013 metais vidutinė vieno apsipirkimo metu išleidžiama pinigų suma siekė 27,14 euro, o 2016 metais – 32,9 €. Pastebima, kad daugiausiai pinigų išleidžia Šiaulių  miesto gyventojai – vieno apsipirkimo metu krepšelio dydis siekia 53,5 €. Vilniaus gyventojai vidutiniškai išleidžia 37,11 €, Kauno – 39,3 €, Klaipėdos – 43,1 €, Panevėžio – 49,9 €.

Ieškoma pigiau kainuojančių prekių

Palyginti prekių kainas internetu galima paprasčiau nei fizinėse parduotuvėse, ir tai galima padaryti dar greičiau. Pirkėjus dažai domina tai, kur tam tikrų reikalingų prekių būtų galima įsigyti pačia geriausia kaina. Internetinėse parduotuvėse visada galima rasti daug įvairių akcijų bei nuolaidų, tad nieko nuostabaus, kad  net 70 procentų prekių krepšelių galima rasti prekių su nuolaida.

Moterys apsiperka dažniau

Tenka pastebėti, kad moterys internetu apsiperka dažniau nei vyrai: vyrai sudaro 35 procentus visų pirkėjų, o moterys – net 65. Tokia pat tendencija galioja ir apsiperkant įprastose fizinėse parduotuvėse – moterys čia lankosi dažniau nei vyrai.

Populiariausios prekės

Prieš šventes dažniausiai yra perkamos dovanos artimiesiems. Kaip jau minėta anksčiau, dažniausiai yra perkama smulki buitinė technika, kvepalai ir kosmetika bei žaislai vaikams. Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos pateiktais duomenimis, populiariausios yra sporto ir laisvalaikio prekės, elektroniniai prietaisai, kompiuterinė technika ir namų apyvokos prekės. Šios produkcijos pasirinkimas internetinėse parduotuvėse tikrai nėra siauras, taigi, tai ir lemia tokį šių prekių populiarumą.

Kiekvienais metais pastebima, kad internetinė prekyba įgyja vis didesnį populiarumą. Vis daugiau žmonių turi galimybę internetu naudotis kasdien, taigi, tai turi įtakos ir apsipirkimo įpročiams. Tai tikrai nekelia nuostabos – juk apsipirkti internetu galima kur kas greičiau ir paprasčiau.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų