Spausdinti šį puslapį

5 argumentai, padėsiantys nuspręsti, ar jūsų namuose tiks roletai

Langų uždengimai gali vizualiai padidinti arba sumažinti kambarį, be to šis pasirinkimas lemia ir į vidų patenkančios šviesos kiekį. Todėl reikia apsispręsti, kas: užuolaidos, romanetės, žaliuzės ar roletai puoš jūsų namų langus. Roletai yra gana dažnas pasirinkimas. Tačiau tai, kas tinka vieniems, nebūtinai yra geras pasirinkimas kitiems. Tad, kaip žinoti, ką rinktis. Nuspręsti padeda roletų privalumų išsiaiškinimas.

Impregnuota medžiaga

Vienas didžiausių privalumų, kuriuos turi roletai (kaina nuo to nekinta) yra impregnuotas audinys. Ant jo nesikaupia dulkės, jis yra ilgaamžis, nepraranda spalvos. Taip pat tokį audinį yra lengva prižiūrėti: ištepus užtenka pavalyti drėgna šluostele. Dėl šių priežasčių tokios langų uždangos dažnai yra pasirenkamos virtuvėje ar vaikų kambariuose – erdvėse, kuriose nešvarumai kaupiasi greičiau.

Dizainų gausa

Šiandieninė roletų rinka siūlo gausybę skirtingų audinių, kurie skiriasi ne tik savo tankumu ir erdvės užtamsinimo savybėmis, bet ir spalviniu tonu, dekoratyvumu. Nors dabar galima rasti pačių įvairiausių roletų audinių, paliekama laisvė ir kiekvieno pirkėjo kūrybiškumui. Jei nerandate „savojo” roletų modelio, galite patys susikurti išskirtines uždangas su pasirinkta spauda. Taip ne tik namai tampa unikalūs, bet ir pilnai išpildote savo interjero viziją.

Langų uždangomis prekiaujančios įmonės ,,Domus Lumina“ atstovai pastebi, kad tėvai vis dažniau vaikų kambariams užsako foto roletus. Nors asortimente gausu modelių su V. Disnėjaus personažais, jų užsakymai paprastai būna individualūs. Tuomet gelbsti dizaino spauda ant roletų audinių ar foto roletai.

Valdymo ypatumai

Roletų mechanizmas yra itin paprastas, todėl jį nesunku valdyti net ir vaikui. Nuspręsti galima kiekvienam asmeniškai, ar tai bus atliekama virvelės pagalba, automatiniu būdu (pulteliu) ar išmaniąją „Somfy“ sistema. Norintiems patogumo siūloma rinktis paskutinius variantus, nes pulteliu ar išmaniąja programėle valdomos langų uždangos sukuria komfortą ir padaro namus ypač šiuolaikiškais. Kita vertus, įprastas virvelinis būdas taip pat yra populiarus, ypač, jei langų uždangos nėra dažnai traukomos.

Pritaikomumas

Nors svetainei dažnai pasirenkamos dieninės užuolaidos, tačiau dėl paprastesnio valdymo ir priežiūros šalia dieninių užuolaidų dabar tapo įprasta kabinti ir tamsius roletus. Roletai kaina vienas nuo kito gali skirtis priklausomai nuo audinio tankumo. Toks sprendimas tampa alternatyva naktinėms užuolaidoms.

Taip pat roletus galima išvysti vaikų kambariuose, virtuvėje, biuruose. Tai praktiškas pasirinkimas, kuris taupo vietą. Jei mėgstate ant palangės sustatyti gėles ar kitus daiktus ši uždanga irgi tinkama. Beje, priklausomai nuo pasirinkto dizaino roletai, gali būti minimalistinis, ar atvirkščiai – itin dekoratyvus pasirinkimas.

Kaina

Roletų kaina yra viena žemiausių, lyginant su kitais langų uždengimais. Žinoma, ji priklauso ne tik nuo medžiagos tankumo, puošnumo, bet ir nuo roletų stiliaus: foto ar dvigubi roletų audiniai kainuoja šiek tiek daugiau. Nepaisant to, tai yra praktiškas, ilgaamžis ir investicijos vertas pasirinkimas tiek namuose, tiek ir komercinio tipo patalpose.

Pritaikykite šį ekonomišką ir praktišką langų uždengimo variantą savo namų erdvėje ir įsitikinkite, kaip paprasčiausias pasirinkimas gali suteikti namams trokštamo jaukumo ir puikiai sulaikyti nepageidaujamą šviesą.


Tinkleliai nuo uodų - Solemlux.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)