Valymo paslaugos – išlaidavimas ar būtinybė?

Biurų valymo paslaugos jau priimamos kaip savaime suprantamas dalykas, tuo tarpu namų valymas dažniausiai vis dar krenta ant mūsų pačių pečių. Grįžtame po sunkios darbo dienos, neretai gaminame vakarienę, žaidžiame ar užsiimame kita veikla su vaikais, ar kitais šeimos nariais, o po visų vakaro rūpesčių – dar skubame tvarkytis. Ar tikrai tam turime pakankamai laiko ir energijos?

Nepaisant nuovargio ir laiko trūkumo, daugelis žmonių vis dar mano, kad valymo paslaugos, tai bereikalingas pinigų leidimas. Jei ir jūs nesate tikri, dėl kokybiškų ir profesionalių valymo paslaugų naudos, vardiname priežastis, kodėl verta samdyti valymo paslaugų įmonę tiek namie, tiek biure.

Namų valymo paslaugos

Nesvarbu, ar gyvenate name ar bute – jūsų namuose tikrai yra daiktų ar vietų, kurie reikalauja nuolatinio ar kruopštaus valymo. Paviršutiniškas namų susitvarkymas tik prišaukia būtinybę galiausiai išvalyti namus kruopščiai. Valymo paslaugų įmonės jums padėtų ir leistų pasidžiaugti savo laisvu laiku.

Plauname indus, siurbiame kilimus, valome langus – o sau laiko nebelieka. Negana to, neretai, namų valymui turime aukoti ir savaitgalius.

Atėjus rudens sezonui į namus dažnai patenka daugiau purvo, kuris nusėda ant kiliminės dangos. Nuolat lyjant – ant langų susidaro erzinančios lauko dulkių ir nešvarumų nuosėdos. Turite gyvūnų ar mažų vaikų? Tikriausiai net nereikia vardinti, kiek vietų namuose reikalauja nuolatinio jūsų dėmesio ir energijos.

Langų ir kilimų valymas ar net namo fasado valymas – namų ruošos darbai, kuriems tenka skirti daug laiko ir jėgų, todėl šiuos nemalonius darbus vis atidėliojame, nors norime gyventi švariuose, tvarkinguose bei kvepiančiuose namuose.

Net jūsų psichinei sveikatai tvarkingi namai, dėl kurių nereikia rūpintis, daro teigiamą įtaką, todėl patalpų valymo paslaugos yra tai į ką verta investuoti.

Mažus vaikus auginančios šeimos dažnai atsiduria chaotiškų įvykių sūkuryje, tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme. Net jei auginate mažylį ir namie praleidžiate visą dieną, tikrai ne visada turite laiko namų tvarkymui. Valote lipnias mažylio rankeles, ar tiesiog bandote susitvarkyti su vaikų šėlsmu ir energija – profesionalus namų valymas padės pasijusti labiau užtikrintais ir organizuotais. Tai gali daryti didžiulę įtaką ir namuose nuolat būnančios mamos teigiamai savijautai. Įsivaizduokite, kad po pasivaikščiojimo lauke su mažyliais grįžtate į tvarkingus ir švarius namus, o visa savo energiją galite skirti sau arba vaikams – pajusite, kad gyvenimas tampa lengvesnis.

Retas kas iš tikrųjų turi noro ir energijos tvarkytis savo namuose. Profesionalios valymo paslaugos užtikrina nuolat švarius namus, kurie sukelia emocinį pasitenkinimą. Švarūs namai svarbu visiems, bet gi nesvarbu kas juos valo – jūs ar valymo paslaugų įmonės darbuotojai. Namų valymas nėra geriausias jūsų laiko ir sugebėjimų panaudojimas. Švarūs namai atveria kelią aiškiam protui, tai suteikia vaikams saugumo ir tvarkos jausmą, priešingai nei nuo namų ruošos darbų pervargusi ir energijos nebeturinti mama.

Samdydami namų tvarkytojus ne tik nuolat matysite spindinčius namus, bet ir turėsite daugiau laisvo laiko sau ar šeimai. Jį galėsite skirti savo pomėgiams, mankštai, knygų skaitymui ar kitai maloniai veiklai. Kai galvos nebekvaršina kasdienė namų ruoša laisvą laiką galima skirti ir sodininkystei ar net kūrybiškam namų remontui.

Ką taupote: pinigus ar laiką?

Nors dauguma mano, kad valymo paslaugos – brangus malonumas, iš tiesų nuolatinis patalpų valymas jums gali netgi sutaupyti pinigų ar nereikalingų išlaidų. Tiems, kurie dirba iš namų, samdyti namų tvarkytoją nelogiška atrodo tik iš pirmo žvilgsnio, nes iš tiesų, tai leidžia daugiau laiko skirti darbui. Be to, tvarkingi namai padės jums būti produktyvesniais, jums nereikės kas kartą tvarkyti savo darbo vietos norint ką nors padaryti.

Juokas juokais, tačiau valymas gali būti ir pavojingas. Negana to, kad namuose nuolat tenka rūpintis įvairiomis smulkmenomis, periodiškai reikia valyti langus, neretai pasitelkus į pagalba kopėčias arba pavojingai persisvėrus per palangę. Cheminiai valikliai ir plovikliai taip pat ne saldainiukas, nes jie gali sukelti įvairias alergines reakcijas, perštėjimą ar net apsinuodijimą. Valymo paslaugas teikiančios įmonės paprastai naudoja aukštos kokybės, patikrintus, alergijų nesukeliančius preparatus, tad įsivaizduokite, kad šį rūpestį perleidžiate kitiems, o patys nerizikuojate savo sveikata.

Daugeliui žmonių organizuotumo ir švaros trūkumas kelia nerimą, todėl vis kyla noras tvarkytis, siekiant pasijusti ramiau. Profesionaliai teikiamos valymo paslaugos šį stresą gali sumažinti. Be to, sumažėja nuolatinė įtampa ieškant raktelių, akinių, kvitų, nuotolinio valdymo pultelių ir pan., nes daiktai visada bus savo vietose. Namų valymo paslaugos itin aktualios ir žmonėms kenčiantiems nuo alergijų – valymo paslaugas teikiančios įmonės rūpinasi tiek dulkių tiek bakterijų pašalinimų, todėl profesionaliai išvalytuose namuose lengviau kvėpuoti.

Dauguma įmonių, kurios teikia šias paslaugas sukasi versle daugelį metų. Jos nestokoja patirties ir įprastai rūpinasi, kad klientui būtų suteikta aukšto lygio paslauga. Šios įmonės naudoja pramoninę valymo įrangą namų, butų ar biurų valymui, todėl paslaugų kokybe įprastai galite būti užtikrinti.

Įsigiję valymo paslaugas galite su jas teikiančia įmonė susiderinti jums patogų grafiką, ir valymo dažnumą. Pagal jūsų poreikius pritaikomas paslaugų paketas: kiliminės dangos, paviršių, namo ar biuro fasado valymas ir t.t.. Užsisakius nuolatines paslaugas ir kiek pasiderėjus, dažniausiai pritaikomos ir neblogos nuolaidos.

Darbuotojai, dirbantys valymo paslaugų įmonėse, yra plačiai apmokyti ir kvalifikuoti. Jie mokomi teisingai naudoti visa valymo įrangą ir netgi sutvarkyti daiktus, kurie kelia nepatogumus, pvz. klibančios stalo kojos, ar nulūžusi spintos rankenėle. Dėmesys skiriamas ir darbuotojų supratimui apie chemines valymo medžiagas ir kokios jos gali būti naudojamos ant įvairių paviršių – taip tausojamas jūsų turtas.

Valymas po remonto, ar persikrausčius

Yra daug valymo gudrybių, kurias mes patys galime susirasti internete bei išbandyti ir kurios iš tikrųjų sutaupo daug laiko ir pastangų, todėl net jei negalvojate apie nuolatinį valymo paslaugų įmonės samdymą – kartais galite pasinaudoti jų vienkartinėmis paslaugomis. Jei kraustotės į naujus namus, ar juos nuomojate – profesionalios valymo paslaugos kone būtinos. Šitaip galite būti tikri, kad jums ir jūsų šeimai yra visiškai saugu gyventi naujuose namuose, o jei būstą nuomojate - į švarius namus greičiau pritrauksite potencialius nuomininkus. Išsikeliant iš nuomojamo būsto rekomenduojama jį profesionaliai sutvarkyti ir nerizikuoti ginčais dėl būsto būklės su jo šeimininkais. Kita vertus, jei patys esate nuomojamo būsto šeimininkai, kurie nori greitai susirasti naujus būsto gyventojus, turite pasirūpinti, kad namai atrodytų nepriekaištingai. Tokiais atvejais tikrai verta pasinaudoti valymo paslaugų įmonių pagalba. Tai sutaupys tiek jūsų laiko, tiek rūpesčių, ir tai tikrai nėra brangi paslauga.

Šiuolaikiniame pasaulyje yra daugybė dalykų, kuriems norisi išleisti savo pinigus – nuostabūs bateliai ar brangesnė mašina, bet profesionaliai išvalyti namai – naudingiausia prabanga į kurią verta investuoti. Namų valymo naštai nukritus nuo pečių, užimta mama gali sutelkti dėmesį į kitas savo gyvenimo sritis ir kvėpuoti šiek tiek lengviau žinant, kad bent jau jos namai bus tvarkingi.

Atminkite, kad samdoma valytoja nepakeičia poreikio tinkamai prižiūrėti savo namus. Jei jūsų sienos reikalauja naujo dažų sluoksnio reikia skambinti dažytojui, tačiau valymo paslaugų įmonei besirūpinant nešvariausiu darbu – jūs turėsite papildomo laiko, kad sutelktumėte dėmesį į smulkmenas, kuriomis galėsite pasirūpinti namuose.

Biurų valymo paslaugos

Kalbant apie biurus, ar kitas darbo vietas, kur dauguma mūsų praleidžia didžiąją dienos dalį – norime tvarkingos ir švarios aplinkos tiek dėl savęs, darbuotojų, tiek dėl mus lankančių klientų ar verslo partnerių. Smagu grįžti į darbo aplinką, kai viskas tobulai sutvarkyta ir prižiūrėta.

Šiandienos sparčiai besikeičiančiame ir skubančiame pasaulyje yra daugybė įmonių, kurios efektyviai užsiima valymo paslaugomis. Nors Lietuvoje šios paslaugos, palyginti, ne itin senai teikiamos, valymo paslaugų įmonės Vilniuje užsakymų kiekiu dažniausiai nesiskundžia. Didmiesčiuose ofiso valymo paslaugos yra itin paklausios.

Valymo paslaugas teikiančios įmonės naudoja įvairius valymo būdus, atitinkamas chemines medžiagas ir turi visa reikalingą įrangą savo darbui atlikti. Jose dirbantys žmonės yra gerai apmokyti ir kvalifikuoti. Jie valymą atlieka profesionaliai ir kruopščiai, nes įprastai tokios įmonės turi kokybės inspektorius, kurie tikrina biuro valymo kokybę. Jei nesate patenkinti įmonės darbo kokybe – visada galite kreiptis į jūsų paslaugų paketą kuruojantį vadybininką ir išspręsti problemą.

Paprastai patalpų valymo paslaugos apima visus svarbiausius biuro elementus, jums teliks išsirinkti, kas aktualu: durų, langų, grindų, kilimų, stalų ir kitų paviršių valymas, įskaitant plyteles ir kitas detales.

Biurus valantys asmenys yra įgudę ir savo darbą atlieka greitai bei profesionaliai. Net biuruose itin dažna kiliminė danga, kuri neretai susitepa ar būna sulaistyta, išvaloma kvalifikuotai ir nepaliekant nešvarumų pėdsakų.

Dažniausiai biurus valantys darbuotojai pasirodo jau pasibaigus jūsų darbo valandoms, todėl nemaišo jums atlikti savo darbo. Kokybę užtikrina įprastai darbuotojams taikomas mokymosi laikotarpis, per kurį jie išmokomi valymo technikos ir specialių įgūdžių.

Atėjus šaltajam sezonui biuruose ir kitose darbo aplinkose, kur nedidelėse erdvėse kasdien susiburia daug žmonių – ypač svarbu švara. Negana to, kad ne visi kolegos turi įgūdžių palaikyti darbo aplinką švarią, neretai darbe pasirodo ir apsirgę, taip į darbo aplinką atnešdami nepageidaujamas bakterijas. Valymo paslaugų profesionalai padeda užtikrinti higieniškas darbo sąlygas ir sveiką darbo aplinką. Net nereikia minėti, kad švara ne tik užtikrina darbuotojų sveikatą bet taip pat gali padidinti produktyvumą.

Švarus ir organizuotas biuras turi palikti gerą įspūdį jo lankytojams. Kai į biurą užsuka potencialus klientas, partneris ar darbuotojas – viskas turi būti švaru ir tvarkinga, kitaip rizikuojama prarasti svarbias verslo perspektyvas ar gerus darbuotojus. Švari aplinka atspindi verslo esybę.

Profesionalus biurų valymas padeda sutaupyti. Samdydami valymo paslaugų įmonę, galite būti užtikrinti, kad už jūsų stovi profesionalų komanda, kuri žino ką daro. Jie padaro reikalingus darbus daug greičiau ir geriau, nei tai padarytų patys biuro darbuotojai. Daugelis įmonių, teikiančių profesionalias valymo paslaugas, teikia savo klientams metines sutartis. Jos yra daug pigesnės, todėl daug labiau apsimoka sudaryti pastovaus valymo grafiką, nei samdyti šias įmones tik retkarčiais. Taigi, biuro valymo patikėjimas profesionalams padės jums sutaupyti ir laiko ir pinigų.

Kaip išsirinkti tinkamą valymo paslaugų įmonę?

Sutikime, kad šiuolaikinis gyvenimas yra itin užimtas, nuolat skubame ir retai kada džiaugiamės smulkmenomis ar gražiomis akimirkomis dėl didžiulės įvairių reikalų ir darbų naštos. Neturime laiko tvarkytis, arba tvarkymuisi aukojame savo brangų laisvalaikį. Neretai namie susitvarkome tik laukdami svečių, o nuolat neturime laiko palaikyti namų švarą ir tvarką. Net verslo įmonės neretai neturi kada palaikyti švaros nes orientuojasi į darbo našumą ir greitį. Visais šiais atvejais galime kreiptis į profesionalus ir jiems patikėti savo patalpų valymo poreikius, o patys džiaugtis laisvu laiku ar skirti savo dėmesį produktyviam darbui.

Belieka nuspręsti – kurią valymo paslaugų įmonę pasirinkti? O gal verčiau ar samdyti privačiai dirbantį asmenį? Kokios yra geros valymo paslaugų įmonės ypatybės?

Išsirinkę potencialų paslaugų tiekėją, patikrinkite, kiek laiko ši įmonė sukasi patalpų valymo versle. Samdykite profesionalus, kurie turi daug patirties ir teigiamų atsiliepimų. Taip pat pasidomėkite, ar įmonė naudoja aukštos kokybės valymo įranga ir priemones, kurios yra veiksmingos ir saugios aplinkai. Svarbiausia – valymo paslaugas teikianti įmonė nuolat turi galvoti apie savo klientų poreikius, ir stengtis pasiūlyti geriausią įmanomą aptarnavimą ir lankstumą.

Ieškant valymo paslaugų tiekėjo galite susivilioti privačiai dirbančių asmenų skelbimais. Kodėl neverta samdyti privačiai dirbančio valytojo? Visų pirma tai tokio darbuotojo išlaikymas. Samdant žmogų dirbti reikės mokėti ir alga, ir mokesčius, kas galutinėje sąmatoje atrodys nekaip – tiesiog neapsimokės. Be to, žmonės, kurie dirba sau yra linkę su jumis, t.y. darbdaviu, užmegzti asmeninius santykius. Tai gali atsisukti prieš jus, kadangi tokiam asmeniui patikėsite savo patalpų ar namų raktus, jie žinos kur padėti vertingiausi daiktai ar pinigai. Pasitaiko atvejų, kai žmonės pasigaili tokio sprendimo, tačiau su profesionalia valymo paslaugų įmone jokių nesusipratimų nekils. Taip pat jokie asmeniniai santykiai jūsų nemanipuliuos pasiteisinimais dėl nepasirodymo ir darbo neatlikimo, ar laisvo laiko pageidavimais – valymo paslaugų įmonės visada užtikrins paslaugos tiekimą, net ir nenumatytais atvejais.

Nėra abejonių, kad namų ar biuro nuolatinis švaros palaikymas yra sudėtingas uždavinys. Daugelis žmonių negali skirti patalpų tvarkymui pakankamai laiko. Pasidžiaukime, kad galime pasinaudoti valymo paslaugas teikiančių įmonių paslaugomis, kurios atitinka mūsų lūkesčius ir patenkina visus poreikius. Profesionalių valymo paslaugų įmonių privalumas yra tai, kad jos visada naudoja geriausius sprendimus, dėl kurių jūsų namai ar biuras atrodys švarus ir tvarkingas.

Straipsnis parengtas bendradarbiaujant su INOSERVICE valymo paslaugų įmone (www.inoservice.lt)

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Sarune 2019-09-18 10:45
Mano nuomone cia superine paslauga, kai gali uzsisakyti patalpu valymo, po statybinio valymo, langu valymo ar kitas specializuotas valymo paslaugas. Begi, leki per darbus, nu nebera laiko tinkamai pasirupinti generaline namu svara, o cia super paslauga - valymo paslaugu imones - http://tavosvara.lt/valymo-paslaugos/patalpu-valymas/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Sarune 2019-09-18 10:48
langu valymas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų