Spausdinti šį puslapį

Išskirtinė vyrų stiliaus detalė: sąsagos

Dažniausiai sąsagas esame įpratę matyti vyrų drabužinėse, o ši detalė daugeliui asocijuojasi su elegancija, pasitikėjimu savimi ir išskirtiniu stiliaus jausmu. Aksesuaras buvo populiarus jau prieš daugelį šimtmečių, jo istorija prasidėjo XVI amžiuje, o su tam tikromis pertraukomis tęsiasi iki šiol.

Sąsagų vystymasis ir kūrimasis lygiagrečiai ėjo su vyriškų marškinių plėtra, o pats sąsagų bumas prasidėjo XIX amžiuje, kai pasidarė madinga nešioti kostiumus, frakus, smokingus. XXI amžiuje sąsagos taip pat yra neatsiejama ir išskirtinė stiliaus detalė, kurią renkasi nemaža dalis vyrų.

Vyriškų sąsagų tipai

Atsižvelgiant į savo stilių, reikia prie jo mokėti derinti sąsagas, kurios yra ne vieno tipo. Dažnai sakoma, kad žmogų sutinkama pagal rūbą, o vyriško stiliaus kūrimas yra sunkus uždavinys, tačiau nėra neįmanomas. Norint, kad vyrą prisimintų, norint sukurti teigiamą įspūdį, būtina tinkamai priderinti visus aksesuarus.

Kaip ir buvo minėta prieš tai, sąsagos atsirado jau seniai, todėl ir jų formos bėgant metams keitėsi: jų daugėjo, atsirado įvairių spalvų ir dekoravimo būdų. Pateikiami 3 populiarūs sąsagų tipai:

  1. Kulkos, arba kitaip torpedos – šis sąsagų tipas yra paplitęs plačiausiai ir žinomas labiausiai. Taip yra todėl, kad toks aksesuaras yra pritaikomas įvairiomis progomis. Dažniausiai vyrai pasirenka šias sąsagas norėdami atrodyti klasiškai vakarėliuose, oficialiuose renginiuose, susitikimuose.
  2. Grandine siejamos vyriškos sąsagos dėvimos vakarėliuose, oficialiuose renginiuose – ten, kur norima parodyti savo statusą, nes aksesuaras tikrai prideda subtilumo ir elegancijos. Šios sąsagos yra prakišamos pro rankogalių skylutes, tačiau tai verta pastangų, nes stilius atrodo tikrai išskirtinai.
  3. Juostos formos sąsagas renkasi vyrai, kurie nori atrodyti išlaikytai, tačiau labai neišsiskirti, nes šio aksesuaro modelis yra gana įprastas. Juostos formos vyriškos sąsagos puikiai laiko rankogalius, todėl yra ne tik įdomi, bet ir praktiška detalė.

Vyriškos sąsagos – ypatinga dovana

Sąsagos yra laikomas išskirtine ir unikalia dovana, kurią ypatingai mėgsta dovanoti moterys savo antrosioms pusėms. Kadangi rinkoje šis aksesuaras itin populiarus, o jo pardavimu užsiima ne viena įmonė, todėl ir sąsagų pasirinkimas labai platus. Dažnai moterys parenka sąsagas atsižvelgdamos į vyrų pomėgius, taip pat į tai, kokios spalvos vyrauja jo drabužinėje, kokios formos yra mėgstamos. Norint atrodyti stilingai, pakanka ir paprastų, sidabrinių vyriškų sąsagų. Taip pat verta pridurti, kad dovanotojai dažnai parenka vardines sąsagas, kurios atrodo dar labiau išskirtinės. Norint vyro stiliui suteikti elegancijos, solidumo ir unikalumo, yra galimybė parinkti sąsagas su žmogaus vardo ir pavardės auksiniais inicialais, kurie, priderinti prie juodo sidabro, atrodyto išties prabangiai.

Tai, kad sąsagos yra vienas iš madingiausių vyriškų papuošalų, galima teigti drąsiai. Šį papuošalą mėgsta elegantiškai, oficialiai besirengiantys vyrai, kurie nori paįvairinti savo stilių ir jam suteikti subtilumo. Dėl šios priežasties sąsagos yra ideali dovana švenčių proga, o norint, kad sąsagos tiktų ir patiktų vyrui, jų parinkimui reikia skirti nemažai laiko ir pastangų.

Parengta pagal: Sidabrita.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)