Spausdinti šį puslapį

Pasirinko IT sritį, už tai dėkoja seneliui

22-ejų ukmergiškis Vidmantas šiuo metu mokosi Vilniaus Universiteto Matematikos ir Informatikos fakultete. Kitąmet jaunuolis tikisi įgyti programų sistemų bakalauro laipsnį.

Pasak Vidmanto, jo pasirinkimą lėmė ne tik tai, jog šios studijos itin perspektyvios. Pasak jauno vyro, jam visuomet patiko loginiai dalykai, o už tai jis dėkingas seneliui, kuris išmokė žaisti šachmatais ir skatino mokytis matematiką.

Džiaugiasi, jog dalykas perspektyvus

Vidmantas tikrai džiaugiasi, jog studijuoja perspektyvų dalyką. Pasak jo, ne vienas draugas baigęs universitetą susidurdavo su problemomis darbo rinkoje. Tuo tarpu Vidmantas jau dabar gauna darbo pasiūlymų, todėl dėl savo ateitie yra ganėtinai ramus.

„Informacinių technologijų rinka labai plati ir ten nuolat reikia naujų darbuotojų. Manau, kad einu teisingu keliu ir mano pasirinkimas yra geras. Tikrai neturėčiau likti be darbo, nes realiai net studentai susiranda jeigu ne darbus, tai apmokamas praktikas“, - sakė Vidmantas.

Paskatino ir loginiai žaidimai

Vidmanto teigimu, IT srityje viskas paremta logikai, o būtent logika jį ir paskatino pasirinkti studijuojamą dalyką. Vidmantas nuo vaikystės su seneliu žaidė šaškėmis, vėliau – šachmatais. Jaunuolio nuomone, šiuose žaidimuose viskas paremta būtent logika.

„Man labai patinka loginiai žaidimai. Žaisdavome su seneliu, jis mane išmokė šachmatų. Net esu dalyvavęs keliuose turnyruose. Taip ir gimė mano meilė logikai. Net nėra taip, kad kiti žaidimai labai trauktų. Esu žaidęs įvairius stalo žaidimus, išbandęs kai kuriuos kazino žaidimus, bet man labiausiai patiko ir patinka šachmatai“, - sakė Vidmantas.

Studijas rekomenduotų ir kitiems

Paklaustas ar rekomenduotų programų sistemų dalyką rinktis jaunesniems savo draugams, vaikinas tvirtino, jog tikrai tą padarytų nedvejodamas: „Žinoma, pati programa tikrai labai stipri ir labai daug išmoko. Tiesa, siūlau ateiti čia mokytis jau turint bent nedidelius pagrindus, kitu atveju studijuoti gali būti kiek per sunku“.

Visgi, Vidmantas pabrėžė, kad mokytis IT sektoriuje derėtų tik tiems, kurie išties to nori: „Nors čia ir didesni atlyginimai, bet mano nuomone, jeigu turėsite dirbti, tai kas jums nepatinka, tai pinigai to neatpirks“, - mintimis dalinosi ukmergiškis.

Su mainų programa vyks į Kroatiją

Kitų mokslo metų pirmąjį pusmetį Vidmantas praleis ne Lietuvoje. Jis su mainų programa Erasmus+ vyks į Kroatijos sostinę Zagrebą.

„Labai džiaugiuosi, jog išvykstu pagal mainų programą. Manau, kad tai yra unikali galimybė ir puiki proga pagilinti savo žinias. Be to, manau, kad dar labiau pramoksiu anglų kalbos, kadangi ten visos studijos vyks būtent angliškai“, - pasakojo Vidmantas.

Pasak vyro, galimybėmis keliauti studijų metais turi pasinaudoti visi: „Juk ten gauni stipendiją ir gali gyventi net pusę metų. Tai tikai unikali patirtis ir manau, jog visi turi išnaudoti tokias galimybes. Man jau nepavyks nuvažiuoti į JAV su „Work and Travel“ programa ir tikrai dėl to graužiuosi. Jeigu atsukčiau laiką atgal, tikrai vykčiau ir į Jungtines  Valstijas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)