Artėjant čiuožyklų gatvėse sezonui

Artėjančios žiemos laukia ne visi – labiausiai šaltuoju metų laiku nesužavėti tie, kurie bent kartą patyrė traumą: patempimą, lūžį ir kt. Žiemą gatvės, šaligatviai ir takeliai dažnai virsta tiktų tikriausia čiuožykla, grasinančia nemaloniais incidentais, jei nebūsime atsargūs, pristigsime budrumo ar nepasirūpinsime priemonėmis, apsaugančiomis nuo rizikos.

Šaltojo sezono nelaimių profilaktikai reikšmingi trys aspektai: tinkama mityba (vartojant daugiau kalcio turinčio maisto ir atsisakant produktų, kurie kalcio kiekį organizme mažina, pavyzdžiui, cukrus, kofeinas ir kt.), tinkamas fizinis krūvis, tinkama avalynė bei specialios ortopedinės priemonės.

Įtvaras – tai viena išeičių, ne tik labai praverčianti jau patyrus traumą, bet ir galinti apsaugoti nuo būsimų sužalojimų. Kelio įtvaras, kojos įtvaras, įtvaras rankai – pastarosios priemonės yra populiariausios ir reikalingiausios šaltuoju metų laiku. Visgi, įsigyjantieji įtvarus turi žinoti, kad šie produktai turi būti kokybiški ir pagaminti atsižvelgiant į keliamus reikalavimus. Tik tokie įtvarai bus funkcionalūs ir padės sumažinti traumų riziką. Kartais dvejojama, ar įtvarai bus patogūs, bet kokybiški įtvarai ne tik beveik nejuntami, bet ir suteikia komforto, nevaržo judesių.

Jei nežinote, kokie įtvarai Jums gali būti reikalingi, norint išvengti traumų žiemą, atsižvelkime į statistiką, kurios kūno dalys dažniausiai nukenčia: rankos, kojos ir nugara. Tad norėdami žiemą jaustis saugūs pasirūpinkite, kad Jus saugotų įtvarai rankoms, taip pat kelių ir kojų įtvarai. Rankų įtvarai skirstomi į: riešo, alkūnės ir peties. Populiariausi kojų įtvarai yra kelio įtvarai ir čiurnos įtvarai. Čiurnos įtvaras gali būti kojinės tipo arba su atvirais pirštais, jei norite apsisaugoti nuo išnirimo, verta nešioti įtvarus su sutvirtinimais. Kelio įtvarai taip pat gali būti su sutvirtinimais arba be jų.

Ortopediniai įtvarai yra būtini, jei esate neseniai patyrę traumų. Patyrusios lūžius ar patempimus tos kūno vietos kurį laiką išlieka gerokai jautresnės ir labiau pažeidžiamos, tad joms būtina speciali apsauga. Ortopediniai įtvarai atlieka kelias funkcijas – stabilizuoja, prilaiko, suteikia atramą. Todėl jei turėjote traumų seniau, šiuo metu esate potrauminiame periode, patyrėte traumą dabar ar siekiate nuo traumų efektyviai apsisaugoti, įtvarai gali būti tinkamas pasirinkimas. Be abejonės, tinkamiausias savisaugos priemones parinkti gali patyrę ortopedijos specialistai, tad daug vertingiau, nei rinktis įtvarus patiems, yra konsultacija su ortopedu-traumatologu, kuris įvertins riziką ir galimą naudą bei padės išsirinkti tinkamiausias priemones norint išvengti traumų.

Daugiau informacijos apie įtvarus galite rast - www.pesplanus.lt/itvarai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Įtvaras 2018-05-13 21:55
Na tikrai abejoju, ar kiekvienas žmogus turėtų apsiginkluoti įtvarais be jokios priežasties. Po traumos žinoma reikia užtikrinti sąnariui stabilumą, bet šiaip sveikam žmogui tikrai nematau tokios būtinybės.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų